CAST en Detex Opleidingen gaan intensief samenwerken om het kennisniveau en specifieke vakkennis van winkelmedewerkers, managers en ondernemers te vergroten. De laatste jaren heeft de kennis van producten, materialen en maakwijzen geleden onder de alsmaar afnemende interesse om in de retail te werken. Door als ondernemer meer focus op kennis en service te leggen wordt het niveau en de aantrekkelijkheid om in de retailbranche te werken groter. Door de toegang tot kennis op locatie in CAST aan te gaan bieden denken beide partijen dat werkgevers hier sneller gebruik van gaan maken.

Oproep aan de branche: Grijp de mogelijkheid aan om medewerkers meer kennis mee te geven

Scholing en ontwikkeling binnen bedrijven door werkgevers is enorm belangrijk. Het aanbieden van deze optie en het regelmatig trainen van medewerkers in vak- en productkennis houd je onderneming scherp. Detex Opleidingen levert al sinds jaar en dag trainingen en opleidingen aan (mode) retailers. Vanaf augustus gaat Detex de trainingen ook verzorgen in ruimte 412 op niveau 2 in CAST.

Huidige status van de retailbranche

Het kennisniveau van de gemiddelde winkelondernemer is vaak onder niveau, blijkt uit het laatste onderzoek van het UWV uit 2019. Nog geen 10% van de werkzame verkoopmedewerkers heeft daadwerkelijk een mbo-opleiding in de richting detailhandel (niveau 2 tot 4) afgerond. “Wij vinden het als belangenbehartiger vanuit toeleveranciers in de retail belangrijk dat er aandacht aan kennisverdieping en -verbreding wordt besteed. Dit is tevens goed voor het imago van de hele industrie”, aldus Marijn Verschure, General Manager van CAST.

CAST x Detex Opleidingen

CAST en Detex Opleidingen staan samen sterker om de boodschap over te brengen. Detex Opleiding was op zoek naar een partner én locatie die op meerdere vlakken midden in de branche staat. “De afgelopen jaren is het gat tussen ondernemingen groter geworden als het gaat om kennis en opleiding, wij willen dit gat met deze samenwerking dichten”, aldus Matthijs Rombouts, Manager van Detex Opleidingen.

Vanaf augustus 2023 worden de schoenentrainingen gegeven in CAST Nieuwegein. Detex gaat zich richten op de volgende trainingen:

Detex Opleidingen biedt daarnaast op maat gemaakte incompany trainingen aan. De trainingen zijn voor alle niveaus bedoeld. Van eigenaar tot winkelmedewerker en van marketeer tot manager.