training Textielwarenkennis – 1 dag

Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt. In de module Textielwarenkennis leer je meer over:

  • Grondstoffen: wat is een natuurlijke of kunstmatige grondstof, wat zijn de gebruikseigenschappen? En hoe kan het dat twee stoffen van dezelfde grondstof door de manier van verwerken totaal verschillende eigenschappen hebben?
  • Garens: wat zijn kettinggaren, inslaggaren, breigaren en welke vezels heb je nodig om garens te maken?
  • Constructie van stoffen: hoe maak je van een garen een stof? Denk aan manieren als weven, breien en nonwoven.
  • Veredeling: de vakterm voor bewerking van grondstoffen, stoffen of kleding om de eigenschappen te verbeteren, bijvoorbeeld door het bedrukken van kleding of een wassing bij spijkerbroeken.

Inschrijven

De training

Voor wie?

Deze 1-daagse training is voor iedereen die al werkzaam is in de branche. Deze training is onderdeel van de volledige opleiding Mode Adviseur. De training Textielwarenkennis is voor iedereen die kennis wil opdoen in dit onderdeel.

Inhoud van de training

Deze training duurt 1 dag en is van 10.00 – 17:00 uur.

Je krijgt meer kennis en inzicht over het uiterlijk en de eigenschappen van textiel. Je gaat in op de onderwerpen grondstoffen, garens, constructie van stoffen en de veredeling.

Doel en certificaat

Iedere deelnemer die de training met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt een deelname certificaat.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 1 dag.De startdata zijn:

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 175 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Ik heb deelgenomen aan de training Textielwarenkennis en vond het heel erg leerzaam. Voor de training had ik nog helemaal geen kennis van stoffen, waardoor het wel veel leerstof was voor drie dagen, maar dat maakte het niet minder interessant. Nu kan ik in het bedrijf van mijn ouders beter klanten te woord staan en uitleggen waarom iets zo is. Wij hadden een leuke groep die heel divers was, er waren zowel groothandelaren, kunstenaars als winkelmedewerkers aanwezig. De trainer was erg enthousiast en wist op een leuke manier de lesstof over te brengen, zij deelde haar ervaringen en was ook erg geïnteresseerd in alle deelnemers.

Charlaine Soester

Sales Knipidee International

350

Cursisten gingen je voor