Textielwarenkennis – 1 dag

Welke soorten textiel zijn er? Wat moet je weten over de verschillende stofsoorten en hoe kan stoffenkennis jou helpen om de klant van beter advies te voorzien?  In deze training staan zulke vragen centraal. We zullen ingaan op grondstoffen, garen, constructie van stoffen en veredeling, zodat je beter in staat bent om de klant te helpen met bijvoorbeeld het onderhouden van zijn of haar kledingstuk.
Textielwarenkennis is bedoeld voor (beginnende) medewerkers van winkels, inkopers, customer support en designers.

Bij deze training krijg je een naslagwerk en een actuele, zeer uitgebreide stofstalenset (88 stuks) waarin ook aandacht wordt gegeven aan duurzame materialen.

Inschrijven

De training

Voor wie is de training Textielwarenkennis geschikt?

Deze 1-daagse training is geschikt voor iedereen die al werkzaam is in de branche en graag zijn of haar textiel- en stoffenkennis wil uitbreiden.

Inhoud van de training Textielwarenkennis

Deze training duurt 1 dag en is van 10.00 – 17:00 uur.

Om klanten van goed advies te kunnen voorzien met betrekking tot bijvoorbeeld het wassen of stomen van hun kleding, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt. Je gaat in op onderwerpen als stoffen, textiel, grondstoffen, garens, constructie van stoffen en de veredeling.

Doel en certificaat na de training

Indien je de training met goed gevolg aflegt, ontvang je het Detex Deelnamecertificaat Textielwarenkennis. Onze enthousiaste en ervaren trainers staan voor je klaar!

Praktische informatie

Hieronder zetten we de praktische informatie voor je uiteen, zoals de locatie, trainingsdata en investeringskosten.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 1 dag.De startdata zijn:

* Staat er geen passende datum (tussen)? Kies voor inschrijven en selecteer het (lege) veld zonder datum in het inschrijfformulier. Wij houden je op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

* Data onder voorbehoud van voldoende deelnemers

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 275 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch.

Inschrijven kan tot uiterlijk 3 kantoordagen voor de startdatum.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Wat houdt de training Textielwarenkennis in?

In de training Textielwarenkennis krijg je meer kennis over en inzicht in het uiterlijk en de eigenschappen van textiel. In de module Textielwarenkennis leer je daarom meer over:

  • Grondstoffen: wat is een natuurlijke of kunstmatige grondstof, wat zijn de gebruikseigenschappen? En hoe kan het dat twee stoffen van dezelfde grondstof slechts door de manier van verwerken totaal verschillende eigenschappen hebben?
  • Garens: wat zijn kettinggaren, inslaggaren, breigaren en welke vezels heb je nodig om garens te maken?
  • Constructie van stoffen: hoe maak je van een garen een stof? Denk aan manieren als weven, breien en nonwoven.
  • Veredeling: de vakterm voor bewerking van grondstoffen, stoffen of kleding om de eigenschappen te verbeteren, bijvoorbeeld door het bedrukken van kleding of een wassing bij spijkerbroeken.

Wat zijn de voordelen van een training Textielwarenkennis via Detex Opleidingen?

Detex Opleidingen is de enige officieel erkende opleider van de modebranche. Je weet bij ons dus zeker dat je professioneel opgeleid wordt en de juiste vakkennis krijgt aangeboden. De training Textielwarenkennis biedt jou de noodzakelijke kennis omtrent stoffen en textiel, zodat je klanten beter en specifieker kunt helpen in hun kledingkeuze en/of kledingverzorging. 

De voordelen voor jou op een rijtje:

  • Deskundig en betrouwbaar advies van experts met jarenlange ervaring.
  • Je leert alles over grondstoffen, garens, de constructie van stoffen en veredeling. 
  • Je kunt na het volgen van de training gedegen en gespecialiseerd advies geven over de kleding van de klant.

Schrijf je in voor de training Textielwarenkennis!

Schrijf je in voor de training Textielwarenkennis en leer alles over stoffen, textiel en soorten stoffen kleding. Verzeker jezelf van een plekje voor de eerstvolgende trainingsdatum via de inschrijfknop hieronder. Al meer dan 350 cursisten gingen je voor! 

Ik heb deelgenomen aan de training Textielwarenkennis en vond het heel erg leerzaam. Voor de training had ik nog helemaal geen kennis van stoffen, waardoor het wel veel leerstof was voor drie dagen, maar dat maakte het niet minder interessant. Nu kan ik in het bedrijf van mijn ouders beter klanten te woord staan en uitleggen waarom iets zo is. Wij hadden een leuke groep die heel divers was, er waren zowel groothandelaren, kunstenaars als winkelmedewerkers aanwezig. De trainer was erg enthousiast en wist op een leuke manier de lesstof over te brengen, zij deelde haar ervaringen en was ook erg geïnteresseerd in alle deelnemers.

Charlaine Soester

Sales Knipidee International

2475

Cursisten gingen je voor