opleiding Gezond Lopen Specialist

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die al meerdere jaren ervaring hebben in het verkoopvak in de schoenenbranche en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van meer complexere voetaandoeningen. Waarbij je ook zelf leert enkele aanpassing te verrichten aan confectieschoenen.

Inschrijven


					

De opleiding

Voor wie?

De opleiding Gezond Lopen Specialist is bedoeld voor medewerkers die al meerdere jaren ervaring hebben in het verkoopvak in de schoenenbranche en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van meer complexere voetaandoeningen. Gezond Lopen Specialist is een vervolg op de opleiding Gezond Lopen Adviseur.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt 16 dagen. Elke dag is vanaf 16.00 – 20:30 uur.*

Waarin o.a. de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • reuma en andere aandoeningen
 • het maken en interpreteren van blauwdrukken
 • neuro musculaire aandoeningen
 • podologie/ podotherapeut etc. welke disciplines zijn er in de branche
 • voettypen en houding
 • Diabetische voet
 • Het maken van kleine aanpassingen in en aan de schoen
 • Afwijkingen aan voet, enkel en knie
 • Kinderschoenen en de oudere klant
 • De gedragen schoen en bijzondere schoenen

Bij alle onderdelen wordt een vertaalslag gemaakt naar de verkoop

* aangepaste tijd;
30 september training van 16:30u tot 21:00u
25 november training van 16:30u tot 21:00u
9 december training van 12:00u tot 16:00u

Doel en diploma

Na het afronden van de opleiding Gezond Lopen Specialist weet een werknemer o.a. alles over aandoeningen van de voet, welke schoen voor welke voet geschikt is met eventuele aanpassingen, kan er zelfstandig blauwdrukken worden gemaakt met de juiste uitleg en conclusies daarbij. Tevens kan de werknemer dit vertalen naar voordelen voor de klant. De opleiding sluit af met een examen. Indien het examen met een voldoende wordt afgerond ontvangt de cursist het diploma DETEX Gezond Lopen Specialist.

 

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 16 dagen. De startdata zijn:

Locatie

Palmentuin 63
Rotterdam

Routebeschrijving en OV

Rotterdam

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 2400 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

* GZL leden € 1980

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Ik heb al vele trainingen gevolgd bij Detex en het liefst wil ik alle trainingen volgen die worden aangeboden. Het is voor mij echt een feestje, de mooie omgeving, de gezelligheid en je voelt je echt welkom. Bij iedere training waren de trainers van Detex altijd erg enthousiast, waardoor je de gehele dag geboeid blijft en geïnspireerd wordt. De inhoud van de trainingen zijn echt een verrijking voor jezelf, omdat je het ook gelijk kan toepassen in de praktijk. Tijdens de training Textielwarenkennis maakte je de verdiepingsslag van de basiskennis die je hebt opgedaan bij de opleiding Mode Adviseur. In deze training waren ook veel inkopers aanwezig, door hun verhalen krijg je een keer de andere kant te horen van de branche, waardoor je ook gelijk van elkaar leert.

Belinda van Gaal

Gerry Weber

65

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande trainingen, modules en workshops zijn aan deze opleiding gerelateerd

Trainingen

 • Jeans Adviseur

  Tijdens de training Jeans Verkoper leer je alles over de eigenschappen van jeans en hoe je dit kunt vertalen naar voordelen voor de klant.

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Imago Styling

  We behandelen de onderwerpen, kleur, decoratie, materiaal, pasvormen, silhouetbelijning, styling, postuur, persoonlijkheid en kleurtypes.

Modules

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Textielwarenkennis

  Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt.

 • Assortimentskennis

  Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat.

Workshops

 • Cross Channel

  Om de juiste keuzes te maken als ondernemer of als shopmanager is het van belang je te verdiepen in het veranderende gedrag van de klant.

 • De Nieuwe verkoper

  Je leert hoe je met een aantal vragen erachter kunt komen waar de klant naar op zoek is.

Voor werkgevers

In Company opleiding op maat

Heeft uw bedrijf de juiste verkoopadviseurs? Met de opleiding Gezond Lopen Specialist hebben uw medewerkers de specifieke vakkennis om uw klanten optimaal te kunnen adviseren. Detex Opleidingen ontwikkelt samen met u een training of workshop waarin we kijken hoe uw medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en professionaliseren.

Er wordt een duurzame, effectieve verandering teweeg gebracht door het vergroten van kennis, het trainen en aanleren van belangrijke vaardigheden en succesvol gedrag.

De duur van een training of workshop is één of meerdere dagen, afhankelijk uw wensen. Onze accountmanagers informeren u graag over de inhoud van de trainingen die het beste bij uw opleidingswens past.

De Detex training was onderdeel van de Schuurman Schoenen Academie. Persoonlijk heb ik aan deze training het meeste gehad. Je krijgt een breder beeld hoe de schoenenbranche van vroeger tot nu is ontwikkeld. De materiaalkennis is een goede aanvulling op wat je al weet. De trainster was erg enthousiast en hield een duidelijk verhaal. Ik vond het heerlijk om lekker aan de slag te gaan met leertjes en stofjes. De ontwikkeling van de schoen gaat veel meer leven. Ik heb nu het gevoel dat ik klanten beter kan adviseren en daar draait het toch allemaal om.

Pasquale Luesink

Verkoop, Schuurman Schoenen