training Textielwarenkennis Specialist – 3 dagen

Deze training is een verdieping op het onderdeel Textielwarenkennis. En ook hier gaat het om pure vakkennis.
Tijdens de training  krijg je meer inzicht in het uiterlijk en de eigenschappen van textiel, en ga je dieper in op onderwerpen als grondstoffen, garens, constructie van stoffen en de veredeling.

Textielwarenkennis Specialist is bedoeld voor medewerkers van winkels, inkopers, customer support en designers in de Mode Retail (kleding). De overdracht van kennis over productieprocessen is relatief basaal maar voor jou als winkelmedewerker, inkoper of designer zeer relevant en bruikbaar. Bijvoorbeeld om jouw klanten of collega’s van goed advies te voorzien.

Bij deze training krijg je een prachtig naslagwerk en een actuele, zeer uitgebreide stofstalen-set (88 stuks) waarin ook aandacht wordt gegeven aan duurzame materialen.

Inschrijven

De training

Voor wie is de training Textielwarenkennis Specialist geschikt?

Deze training is geschikt voor iedereen die al werkzaam is in de mode(retail) branche en interesse heeft in een cursus stoffenkennis, materialenkennis en textielkennis.

 

Inhoud van de training Textielwarenkennis Specialist

De training duurt 3 dagen.
Elke dag is van 10.00 – 17.00 uur.
In de training tot Textielwarenkennis Specialist leiden we je op tot ware professional op het gebied van mode, textiel, stoffen, garens, veredeling en karaktereigenschappen van stoffen.
Meer technische, laboratorium gerelateerde aspecten en normeringen, passeren in deze training niet de revue. Maar wij koppelen je dan graag aan een van de specialisten in ons netwerk.

Doel en certificaat van de opleiding tot Textielwarenkennis specialist

Indien je de training met goed gevolg aflegt, ontvang je het Detex Deelnamecertificaat Textielwarenkennis Specialist. Mocht je de training niet goed doorlopen hebben, dan helpen we je graag verder via info@detex.nl.

Praktische informatie

Hieronder zetten we de praktische informatie voor je uiteen, zoals de locatie, trainingsdata en investeringskosten.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 3 dagen.De startdata zijn:

* Staat er geen passende datum (tussen)? Kies voor inschrijven en selecteer het (lege) veld zonder datum in het inschrijfformulier. Wij houden je op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

* Data onder voorbehoud van voldoende deelnemers

Locatie

Detex opleidingen
Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 595 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch. Inschrijven kan tot uiterlijk 3 kantoordagen voor de startdatum.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Wat houdt de training Textielwarenkennis Specialist in?

De kennis die je in deze training opdoet is zowel bij de inkoop als verkoop van groot belang. Je leert om een stof te beoordelen op de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen die nodig zijn voor het maken van een bepaald kledingstuk. Het uiterlijk en de eigenschappen van textiel zijn immers afhankelijk van de grondstoffen, de manier waarop het garen is gemaakt, de manier waarop de stof is gemaakt en hoe de stof is veredeld. 

Vervolgens leer je deze kennis specifiek toe te passen op de hulpvraag of koopwens van je klant in de winkel. We gaan daarnaast in op garens, zoals kettinggaren, inslaggaren, breigaren en de vezels die nodig zijn om garens te maken. Verder bekijken we de constructie van stoffen en behandelen we het veredelen.

We zetten de belangrijkste leerpunten hieronder voor je op een rijtje:

  • Je leert de verschillende manieren om van een garen of losse vezels een stof te maken, zoals weven, breien en non woven. 
  • Je leert de ins en outs van het veredelen: het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van stoffen. Denk hierbij aan het verven en bedrukken van stoffen, of het waterafstotend of vuilwerend maken van een stof.
  • Je leert deze technische vakkennis in te zetten om een professioneel advies op maat aan de klant te geven, die voldoet aan een specifieke koopwens of hulpvraag.

Wat zijn de voordelen van een training Textielwarenkennis Specialist via Detex Opleidingen?

Detex Opleidingen is de enige officieel erkende opleider van de modebranche. Je weet bij ons dus zeker dat je professioneel opgeleid wordt en de juiste vakkennis krijgt aangeboden. De training Textielwarenkennis biedt jou de noodzakelijke kennis omtrent stoffen en textiel, zodat je klanten beter en specifieker kunt helpen in hun kledingkeuze en/of kledingverzorging. Tijdens de training  krijg je meer inzicht in het uiterlijk en de eigenschappen van textiel, en ga je dieper in op onderwerpen als grondstoffen, garens, constructie van stoffen en de veredeling.
Textielwarenkennis Specialist is voor medewerkers van winkels, inkopers, customer support en designers die werkzaam zijn in de Mode Retail (kleding).

Wat zijn de verschillen met de 1 daagse training Textielwarenkennis?

De Specialist training gaat natuurlijk veel dieper in op de inhoud. De onderdelen zoals die in de 1 daagse training worden behandeld komen voorbij maar ook additionele onderwerpen zoals bijvoorbeeld een onderdeel over de Modestoffenbranche (ontwikkeling en innovaties/verantwoord ondernemen) maar ook onderdelen over etiketten en constructiemethoden. Kortom, (veel) meer relevante kennis waarmee je in de praktijk aan de slag kan.

 

Schrijf je in voor de training Textielwarenkennis Specialist!

Schrijf je in voor de training Textielwarenkennis Specialist en leer alles over textiel, mode, stoffen, constructies, karaktereigenschappen en veredeling van kledingstukken. Verzeker jezelf van een plekje voor de eerstvolgende trainingsdatum via de inschrijfknop hieronder.

15.000

Cursisten gingen je voor