training Textielwarenkennis Specialist

Zowel bij de inkoop als verkoop is vakkennis van groot belang. Het uiterlijk en de eigenschappen van textiel zijn afhankelijk van de grondstoffen, de manier waarop het garen is gemaakt, de manier waarop de stof is gemaakt en hoe de stof is veredeld. Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant. We gaan in op de garens zoals kettinggaren, inslaggaren, breigaren en de vezels die nodig zijn om garens te maken. Verder bekijken we de constructie van stoffen, dit zijn de manieren om van een garen of losse vezels een stof te maken: zoals weven, breien en non woven. Tenslotte behandelen we ook het veredelen. Veredelen betreft het uiterlijk en  gebruikseigenschappen van stoffen. Bij het uiterlijk denken we aan verven van vezels, garens, stoffen of kledingstukken of het bedrukken daarvan. Het uiterlijk kan ook harig zijn, zoals imitatiebont. Voor de gebruikseigenschappen kunnen we denken aan bijvoorbeeld waterafstotend of vuilwerend maken van een stof.

Inschrijven

De training

Voor wie?

Een training is voor iedereen die al werkzaam is in de branche. Iedere training is gericht op actuele vragen en onderwerpen die in het werk van de deelnemer een rol kunnen spelen.

Inhoud van de training

De training duurt 3 dagen. Verwacht een tijdsinvestering van ongeveer 24 uur.
Elke dag is van 10.00 – 17:00 uur.

Deze training is een verdieping op het onderdeel Textielwarenkennis. Tijdens de training  krijg je meer kennis over het uiterlijk en de eigenschappen van textiel. Je gaat dieper in op de onderwerpen grondstoffen, garens, constructie van stoffen en de veredeling.

Doel en certificaat

Iedere deelnemer die de training met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt een deelname certificaat.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 3 dagen.De startdata zijn:

Locatie

Detex opleidingen
Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Textilice
Breusterstraat 27
6245 EH Eijsden
(nabij Maastricht)

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 525 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

15.000

Cursisten gingen je voor