Opleiding Manager

Deze opleiding is als vaardigheden opleiding geschikt voor de retailbranche in het algemeen. Ge-ent op de mode-retail maar bijvoorbeeld ook heel passend voor drogisterijketens, life-style retail en DIY.

Geen branche verandert zo snel als de retail. De consument van nu oriënteert zich op een heel andere manier tijdens het winkelen dan een aantal jaren geleden. De functie van de fysieke winkel heeft een andere rol gekregen binnen het totale koopproces. Dit heeft vanzelfsprekend een directe invloed op de verwachtingen die klanten hebben van de medewerkers op de winkelvloer: het vergt zowel een hoger kennisniveau als andere vaardigheden van de verkoper én manager. Als manager/leidinggevende ga je, met jouw team/collega’s, mee in deze veranderende setting. Hoe? Dat leer je in deze opleiding.

Dus, heb jij een functie als (assistent-) shopmanager of afdelingsmanager? Heb jij potentie om door te groeien naar een hogere managementrol of wil je jouw huidige rol beter kunnen uitvoeren? Dan is de Detex opleiding Manager jou op het lijf geschreven.

De driedaagse opleiding Manager is ontwikkeld voor iedereen binnen de retail die nét die stap extra wil zetten. Naast drie dagen opleiding, krijg je begeleiding bij het schrijven van jouw Persoonlijke Ontwikkelplan. Tussen trainingsdagen zit minimaal 1 week.

Enige kennis van de retail en tenminste een mbo4-vooropleiding zijn prettig om te hebben.

Inschrijven

De Opleiding

Voor wie?

De opleiding Manager is bedoeld voor iedereen met een (toekomstige) leidinggevende functie in de mode-, schoenen en sportbranche, denk daarbij aan assistent-shopmanagers, shopmanagers of afdelingsmanagers. Maar ook medewerkers met vergelijkbare rollen in de retail zijn van harte welkom.

 

Inhoud van deOpleiding

Wat leert de deelnemer?

  • verschillende leiderschapsstijlen en wanneer je welke toepast
  • het geven van feedback
  • samenwerken en coachend leidinggeven
  • resultaatgericht werken
  • communicatiestijlen (op basis van een persoonlijke DISC analyse (online vragenlijst))
  • effectieve communicatie/o.a sollicitatiegesprekken en slecht nieuws gesprekken
  • Een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) is niet iets wat je leert maar wel opstelt samen met de trainer.

De opleiding is zeer praktijkgericht en zal bestaan uit veel opdrachten en het ‘doen’. Er worden intervisiegroepjes samengesteld en/of buddy’s (afhankelijk van de samenstelling groepen). Naast de 3 trainingsdagen (niet aaneengesloten) kun je nog rekenen op ongeveer 20 uur zelfstudie.

De training duurt 3 dagen. Elke lesdag is van 9.30 – 16.30 uur.

 

Doel en diploma

Buiten de lesdagen om ben je bezig met het opstellen van jouw eigen Persoonlijk Ontwikkelplan, waarbij je begeleiding krijgt van de trainer.

Het erkende Detex- diploma ontvang je na goed afronden van de opleiding Manager.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 3 dagen.De startdatum is:

* Staat er geen passende datum (tussen)? Kies voor inschrijven en selecteer het (lege) veld zonder datum in het inschrijfformulier. Wij houden je op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

* Data onder voorbehoud van voldoende deelnemers

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 825 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

2.312

Cursisten gingen je voor

Inschrijven

Inschrijven Manager