opleiding Gezond Lopen Adviseur

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die al enkele jaren ervaring hebben in het verkoopvak in de schoenenbranche en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van eenvoudige en veel voorkomende voetaandoeningen, waarbij eventuele aanpassingen aan de schoen wenselijk kunnen zijn.

Inschrijven


					

De opleiding

Voor wie?

De opleiding Gezond Lopen Adviseur is bedoeld voor medewerkers die zich verder willen verrijken op het gebied van eenvoudige en veel voorkomende voetaandoeningen.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt 8 dagen. Elke dag is vanaf 16.00 – 20:30 uur.*
Waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • adviseren over en verkopen van schoenen en (schoen)artikelen
 • inventariseren van de (eenvoudige) vraag
 • verkrijgen en beoordelen van de gegevens van klanten met eenvoudige voetaandoeningen
 • kiezen en passen van de juiste schoenen daarbij
 • adviseren van de klant over eenvoudige aandoeningen
 • afronden van de verkoop
 • verrichten van voetonderzoek
 • beoordelen van de niet complexe voet
 • interpreteren en registreren van gegevens

* aangepaste tijd;
30 september training van 16:30u tot 21:00u
25 november training van 16:30u tot 21:00u

Doel en diploma

Na het afronden van de opleiding Gezond Lopen Adviseur weet een werknemer alles over de anatomie van de voet, pasvormtechniek en de eigenschappen van Schoenen en hoe je dit kunt vertalen naar voordelen voor de klant. De opleiding sluit af met een examen. Indien het examen met een voldoende wordt afgerond ontvangt de cursist het diploma DETEX Gezond Lopen Adviseur.

 

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 8 dagen. De startdata zijn:

Locatie

Palmentuin 63
Rotterdam

Routebeschrijving en OV

Rotterdam

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 1365 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

* GZL leden € 1065

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

210

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande trainingen, modules en workshops zijn aan deze opleiding gerelateerd

Trainingen

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Textielwarenkennis Specialist

  Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant.

 • Basistraining Schoenen

  Als je als verkoper net start in de schoenen is enige basiskennis over schoenen en de verkoop zeer essentieel. Maar ook voor verkopers die al jaren in de schoenenbranche werken, is enige opfrissing van kennis vaak welkom.

Modules

 • Assortimentskennis

  Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat.

 • Textielwarenkennis

  Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt.

 • Visual Merchandising

  De module Visual Merchandising richt zich op het zo optimaal mogelijk inrichten van de winkel.

Workshops

Voor werkgevers

In Company opleiding op maat

Heeft uw bedrijf de juiste verkoopadviseurs? Met de opleiding Gezond Lopen Adviseur hebben uw medewerkers de juiste basis om uw klanten optimaal te kunnen adviseren. Detex Opleidingen ontwikkelt samen met u een training of workshop waarin we kijken hoe uw medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en professionaliseren.

Er wordt een duurzame, effectieve verandering teweeg gebracht door het vergroten van kennis, het trainen en aanleren van belangrijke vaardigheden en succesvol gedrag.

De duur van een training of workshop is één of meerdere dagen, afhankelijk uw wensen. Onze accountmanagers informeren u graag over de inhoud van de trainingen die het beste bij uw opleidingswens past.

Wij zijn een leverancier in werkkleding. Wij leveren aan dealers en tussenhandelaren en zij verkopen ons product door naar de daadwerkelijke klant. Wij merkten dat onze dealers en tussenhandelaren te weinig kennis hadden over onze producten. Hierdoor zijn wij in samenwerking met Detex een cursus gaan aanbieden de ‘Tricorp Campus’. De cursus wordt verzorgd door een ervaren Detex trainer in warenkennis en productie. Intern zijn we gestart met twee Pilots om de puntjes nog op de i te zetten. Vervolgens zijn we in maart 2013 gestart met het aanbieden van deze cursus bij onze klanten. De cursus werd heel positief ontvangen en begon gelijk storm te lopen. Nu geven wij maandelijks deze training bij ons in Rijen en gaan we ongeveer 5 keer per jaar bij klanten langs met onze Tricorp Camper en wordt de cursus op locatie van de klant verzorgd. In samenwerking met Detex hebben wij deze cursus kunnen ontwikkelen, nu weten we dat onze dealers en tussenhandelaren hierdoor beter hun klanten te woord kunnen staan en beter klachten kunnen afhandelen.

Robbert Maas

Marketing & Sales, Tricorp