Ben jij werkzaam in de schoenretail en wil jij in 2024 een vliegende start maken met je persoonlijke ontwikkeling? Ook in het nieuwe jaar organiseert Detex weer diverse schoen trainingen in CAST Nieuwegein.

Training Sales & Hospitality

Heb jij een gemotiveerde schoenen verkoper en wil je graag nog beter worden in je vak? In de training Sales & Hospitality training schoenen leer je van alles over de verschillende karaktereigenschappen van de verkoper centraal. Denk aan eerlijkheid, flexibiliteit, enthousiasme en relativeringsvermogen – en de manier om daarmee om te gaan. Maar er is ook aandacht voor de verschillende fasen van het commerciële verkoopproces en de mate waarin de verkoper invloed kan uitoefenen op elke fase. De klant verwacht een optimale service, beleving, kennis van zaken, betrokkenheid en interactie, zowel online als offline. Het is belangrijk dat je als ‘de nieuwe verkoper’ inzicht hebt in het gedrag van deze klanten en daar op de juiste manier op kunt inspelen.

Opleiding schoen adviseur

De opleiding Schoen Adviseur biedt jou een unieke kans om je kennis en vaardigheden in de schoenenbranche te vergroten. Als schoen adviseur speel je een essentiële rol in het helpen van klanten bij het vinden van de juiste schoenen die passen bij hun behoeften en stijl. Met deze opleiding krijg je een diepgaand inzicht in de laatste trends, materialen en fabricageprocessen, evenals een grondige kennis van de verschillende pasvormen en specifieke kenmerken van dames-, heren- en kinderschoenen. Bovendien leer je verkoopvaardigheden die je in staat stellen om klanten optimaal te adviseren en tevreden te stellen.

Basistraining schoenen

Als je als verkoper net start in de schoenen is enige basiskennis over schoenen en de verkoop zeer essentieel. Ook voor verkopers die al jaren in de schoenenbranche werken, is enige opfrissing van kennis vaak welkom. De Basistraining Schoenen zal ingaan op de voornaamste onderwerpen, welke aan bod komen in de opleiding Schoen Adviseur. Denk hierbij aan de onderwerpen materialen, maakwijze, pasvorm, dames- en herenschoenen en de verkoop van onderhoudsmiddelen. Uiteraard speelt ook het commerciële proces in alle onderwerpen een belangrijke rol.