In januari 2021 hebben wij een subsidiebeschikking ontvangen in het kader van ‘Nederland Leert Door’. Hiermee zijn wij in de positie gekomen om 500 personen de opleiding Detex Manager gratis aan te bieden. De trainingen zijn reeds gestart.

Christine Hoegee is een van de vaste trainsters van Detex Opleidingen. Zij vertelt graag over de opleiding Detex Manager.

‘De eerste groep is erg leergierig en blij om iets te kunnen betekenen voor hun werkgever. Door de coronacrisis staan hun dagelijkse werkzaamheden on hold. Om dan juist in deze tijd met zelfontwikkeling bezig te zijn, is natuurlijk ontzettend mooi!’

‘We werken met een afwisselend programma. Omdat de opleiding deels online gegeven wordt, vinden wij dat erg belangrijk. De cursisten blijven op deze manier geïnteresseerd in de lesstof. Het programma bestaat uit drie dagen. De eerste dag staat in het teken van zelfinzicht. Ook geef ik de deelnemers inzicht in de verschillende manieren van communiceren. Weten wat het effect hiervan is, is het belangrijkste. Op dag twee staan gespreksvaardigheden centraal. We oefenen een feedback-, coaching-, slecht nieuws- en sollicitatiegesprek. De theorie wordt voorafgaand aan de dag doorgelezen, zodat we op de trainingsdagen zelf aan de slag kunnen. We staan op deze dag met één been in de praktijk, want het voeren van zulke gesprekken is in principe dagelijks werk voor een manager. Dag drie staat nog op de agenda. ’s Ochtends zal resultaatgericht werken aan bod komen. Als je in een winkel werkt moet je goed om kunnen gaan met onverwachte zaken. Hoe je dat het beste kan doen, leer ik de deelnemers tijdens de ochtend. Daarna volgt het onderwerp situationeel leiderschap. Daarmee verzamelen deelnemers tools om leiding te geven aan verschillende type medewerkers. Met dat onderwerp sluiten we de opleiding af’.

‘Tijdens de opleiding Detex Manager koppel ik de theorie direct aan de praktijk van de deelnemer. Op deze manier is het geleerde direct toepasbaar. Dit was het eerste bedrijf waar ik te gast was, maar er staan er nog meer bedrijven op de planning. Ik ben erg enthousiast over deze training! Ga voor meer informatie naar onze website‘.