Nederland leert door met Detex Opleidingen

IN JANUARI 2021 HEEFT DETEX OPLEIDINGEN EEN SUBSIDIEBESCHIKKING ONTVANGEN VAN HET MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN & WERKGELEGENHEID

Het Ministerie van SZW heeft Detex Opleidingen als scholingspartner in de subsidieaanvraag van INretail geselecteerd voor de speciale subsidieregeling ‘NL leert door’ deel C. Door deze subsidie kunnen wij de opleiding Detex Manager gratis aanbieden.

Over NL Leert Door

De coronacrisis heeft een grote impact op werkend Nederland. Om de werkgelegenheid zo goed mogelijk op peil te houden komt de overheid met een crisispakkket genaamd NL Leert Door. Hierbij wordt 50 miljoen euro beschikbaar gesteld om werknemers en zzp’ers de mogelijkheid te bieden om bij- of omscholing te volgen en om persoonlijke loopbaanbegeleiding aan te bieden.

Het doel van NL Leert Door is om mensen te ondersteunen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Mensen die als gevolg van de crisis hun baan verloren hebben of dreigen te verliezen kunnen hiermee geholpen worden. Het pakket biedt deze mensen de mogelijkheid om de eerste stap te zetten in een (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het wordt mogelijk om o.a. kosteloos training en scholing te volgen

Omdat de coronacrisis de arbeidsmarkt verandert, is er voor een deel van werkend Nederland nu geen werk meer. Daardoor is het juist nu belangrijk om door te blijven ontwikkelen. Met de subsidieregeling van NL Leert Door kunnen mensen kosteloos (online) scholingsactiviteiten volgen om zichzelf te ontwikkelen. Zo kunt u certificaten behalen om zo uw bestaande vaardigheden te verbeteren. Of kunt u volledig iets nieuws gaan leren. Ook als u in de toekomst een overstap wilt maken naar ander werk kan NL Leert Door een goede mogelijkheid bieden om u te oriënteren op iets anders.

Detex Opleidingen biedt binnen de subsidieregeling NL Leert Door de opleiding Detex Manager aan.

Detex Manager

De opleiding Manager is bedoeld voor iedereen met een (toekomstige) leidinggevende functie, die het beste rendement uit de winkel en de medewerkers willen halen. De deelnemer leert over alle aspecten waar een shopmanager in het aansturen van een winkel mee te maken heeft. Denk hierbij aan o.a. begeleiding en coaching. Om leiderschap te toetsen, wordt doorgaans gekeken naar zaken als omzet en arbeidsproductiviteit. Daarom moet je als shopmanager diverse vaardigheden op de juiste manier weten te combineren.

Voor wie?
De opleiding Detex Manager is bedoeld voor iedereen met een (toekomstige) leidinggevende functie in de mode-, schoenen en sportbranche, denk daarbij aan assistent-shopmanagers, shopmanagers of afdelingsmanagers.
Voor dit opleidingstraject gelden geen eisen ten aanzien van vooropleiding.

Wat leert de deelnemer?

  • de verschillende leiderschapsstijlen en hun verschillen
  • het geven van feedback
  • samenwerken en coachend leidinggeven
  • resultaatgericht werken
  • communicatiestijlen (er wordt een persoonlijk DISC analyse voorafgaand aan de opleiding afgenomen)
  • effectieve communicatie/o.a. sollicitiatiegesprekken en slecht nieuws gesprekken.De opleiding is zeer praktijkgericht en zal bestaan uit veel opdrachten en het ‘doen’. Er worden intervisiegroepjes samengesteld en/of buddy’s (afhankelijk van de samenstelling groepen).

Lessen en lesmateriaal
De deelnemer ontvangt ondersteuning in de vorm van een boek. Daarnaast vinden er drie lesdagen plaats die eventueel i.v.m. coronamaatregelen ook online kunnen worden verzorgd. De lessen zijn interactief en praktijkgericht.

Resultaat
Na afloop van de training heeft de deelnemer tools ontvangen en geoefend met vaardigheden om zelfstandig en efficiënt leiding te geven aan een salesteam.

Een deelnemer die de opleiding met goed gevolg voltooit, ontvangt het branche-erkende diploma Detex Manager.

Als uitgangspunt staat het persoonlijk ontwikkelplan centraal. Deze schriftelijke POP moet aan het einde van de opleiding ingeleverd worden en voor het diploma voldoende zijn. Verder is aanwezigheid van alle lessen ook een vereiste voor het behalen van het diploma. Zelfstudie is bij deze opleiding vereist. De tijd hiervoor is afhankelijk van de persoon in kwestie. Wel doen we bewust voldoende tijd tussen de 3 lessen, zodat er ruimte is voor zelfstudie.

Aantal lessen, tijd en locatie
De opleiding bestaat uit 3 lesdagen van 9.30 – 16.30 uur. De fysieke lessen worden gegeven bij Detex Opleidingen, Driebergsestraatweg 11 te Doorn. Voor catering wordt gezorgd.

Studiebelasting
De studiebelasting bedraagt:

  • 22.5 uur lessen
  • 73.5 uur zelfstudie en Persoonlijk Opleidingsplan (POP)

Aanmelden bedrijven

Om deelnemers aan te melden voor de opleiding kunt u mailen naar info@detex.nl. Onze backoffice handelt de inschrijving en administratie dan verder af. Let op: het aantal scholingstrajecten binnen deze regeling is beperkt, aanmeldingen worden daarom op volgorde van binnenkomst toegewezen.

AANMELDEN Particulieren

Op dit moment is er een wachtlijst voor het scholingstraject Detex Manager.
Wij kunnen u op de wachtlijst plaatsen en contact met u opnemen zodra er een plaats beschikbaar is.
Klik hier voor plaatsing op de wachtlijst.