Visual Marketing – 1 dag

In de training Visual Marketing (VM) van Detex Opleidingen krijg je een bruikbare introductie in dit vakgebied. De customer journey staat centraal; wat ziet de klant zowel on- als offline? Inderdaad, klanten zijn visueel ingesteld en krijgen via diverse kanalen informatie (beelden) over jouw winkel.
Welke stappen zetten zij voor dat zij jouw winkel binnen gaan, wat is hun “reis”?
Consistentie in beelden van de website tot en met de etalage, opvallen in de winkelstraat en zijn slechts enkele elementen die impact hebben op het uiteindelijke koopbeslissing van de klant. Dit en nog veel meer komt gedurende deze dag aan de orde. Theorie wordt afgewisseld met praktijk (voorbeelden).

Daarmee geeft training inzichten om te kunnen bepalen waar jij het op Visual Marketing gebied nog beter kunt doen dan je al doet en meer traffic naar de winkel te krijgen.

Als je deze training hebt gevolgd of al Visual Marketing ervaring hebt dan kun je de 3 daagse training Visual Merchandising volgen. De Visual Merchandising training is praktijkgericht (je krijgt verschillende opdrachten die je in de winkel kunt toepassen) en gaat dieper in op hoe je de klant, als deze eenmaal over de drempel is, kunt verleiden tot het doen van aankopen. Visual Merchandising is dan ook meer ge-ent op fysieke producten/het assortiment en de beleving in de winkel.

Inschrijven

De training

Voor wie is de training Visual Marketing geschikt?

De training Visual Marketing is ontwikkeld voor iedereen die in de fashionbranche werkt en meer wil weten over de customer journey.
Welk beeld over jouw winkel ziet de klant? Dit zowel online als off-line. Hoe activeer je de klant om naar jouw winkel te komen en versterkt het externe winkelbeeld de eerder opgedane beleving?
Visual Marketing gaat uiteindelijke over in Visual Merchandising. Merchandising heeft betrekking op de beleving in de winkel.

Inhoud van de training Visual Marketing

Deze training duurt 1 dag en is van 10.00 – 17:00 uur.
In de training Visual Marketing komen verschillende onderwerpen aan bod.
Zo behandelen we onder meer:

  • Marktontwikkelingen in retail-land
  • Hoe krijg je aandacht van klanten?
  • Hoe versterk je het gevoel dat ze bij jou aan het goede adres zijn?
  • Hoe draagt Visual Marketing bij aan het vergroten van de kans dat de klant ook daadwerkelijk bij je koopt?!

Doel en certificaat na de training

Na het afronden van de training kun jij een positieve impact maken op de resultaten van jouw winkel. Je weet aan welke knoppen je moet draaien om het uiteindelijke doel; meer verkoop, te bereiken. Het creëren van een klantbeleving nog voordat deze in de winkel komt kent voor jou nog maar weinig geheimen!

Indien je de training met goed gevolg aflegt, ontvang je het branche erkende Detex Certificaat Visual Marketing. Onze enthousiaste en ervaren trainers staan voor je klaar!

Praktische informatie

Hieronder zetten we de praktische informatie voor je uiteen, zoals de locatie, trainingsdata en investeringskosten.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 1 dag.De startdata zijn:

* Staat er geen passende datum (tussen)? Kies voor inschrijven en selecteer het (lege) veld zonder datum in het inschrijfformulier. Wij houden je op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

* Data onder voorbehoud van voldoende deelnemers

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 225 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch.

Inschrijven kan tot uiterlijk 3 kantoordagen voor de startdatum

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Wat houdt de training Visual Marketing in?

In deze training draait het om het stimuleren van verkoop door Visual Merchandising: het creëren van een overzichtelijk winkelbeeld en winkelbeleving en het succesvol etaleren van de collectie. Je leert om nieuwe klanten aan te trekken en hen te motiveren om tot een aankoop over te gaan. Ook leer je hoe je een winkel het beste kunt indelen, zodat de klanten gemakkelijk vinden wat ze zoeken. We richten ons met name op de eerste vierkante meters van de winkel (zowel binnen als buiten).

Het doel van Visual Merchandising is om een optimale klantbeleving te bieden én uiteraard de verkoop in de winkel te maximaliseren.

Wat zijn de voordelen van een training Visual Marketing via Detex Opleidingen?

Detex Opleidingen is de enige officieel erkende opleider van de modebranche. Je weet bij ons dus zeker dat je professioneel opgeleid wordt en de juiste vakkennis krijgt aangeboden. 

De voordelen voor jou op een rijtje: 

  • Deskundig en betrouwbaar advies van experts met jarenlange ervaring.
  • Je leert de belangrijkste vaardigheden en eigenschappen om een succesvolle visual merchandiser te worden.

 

 

Ik heb deelgenomen aan de training Textielwarenkennis en vond het heel erg leerzaam. Voor de training had ik nog helemaal geen kennis van stoffen, waardoor het wel veel leerstof was voor drie dagen, maar dat maakte het niet minder interessant. Nu kan ik in het bedrijf van mijn ouders beter klanten te woord staan en uitleggen waarom iets zo is. Wij hadden een leuke groep die heel divers was, er waren zowel groothandelaren, kunstenaars als winkelmedewerkers aanwezig. De trainer was erg enthousiast en wist op een leuke manier de lesstof over te brengen, zij deelde haar ervaringen en was ook erg geïnteresseerd in alle deelnemers.

Charlaine Soester

Sales Knipidee International

300

Cursisten gingen je voor