training Basistraining Schoenen

Als je als verkoper net start in de schoenen is enige basiskennis over schoenen en de verkoop zeer essentieel. Maar ook voor verkopers die al jaren in de schoenenbranche werken, is enige opfrissing van kennis vaak welkom. Deze training zal ingaan op de voornaamste onderwerpen, zoals gegeven tijdens de cursus “Schoen Adviseur”.

Denk hierbij aan de onderwerpen materialen, maakwijze, pasvorm, dames en herenschoenen en de verkoop van onderhoudsmiddelen. Uiteraard speelt ook het commerciële proces in alle onderwerpen een belangrijke rol.

Inschrijven


					

De training

Voor wie?

De eendaagse training basiskennis schoenen is voor iedere werknemer die net gaat starten of al jarenlang werkzaam is binnen de schoenenbranche en graag de kennis weer wil ophalen. Tijdens deze training leert de medewerker de basiskennis m.b.t. schoenen en alles wat daarbij komt kijken om de klant op de juiste manier te adviseren bij de aankoop van een paar schoenen.

Inhoud van de training

Deze training duurt 1 dag.

De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld tijdens de training:
• Actuele ontwikkelingen op het gebied van schoenen
• Commercieel proces / verkoopvaardigheden
• Materiaal- en schoenkennis
• Pasvorm
• Dames- en herenschoenen

Doel en certificaat

Na het afronden van deze training heeft de werknemer basiskennis (materialen, maakwijze, pasvorm, benaming schoenmodellen en onderhoud) waarmee hij de klant kan adviseren tijdens de verkoop van schoenen. Iedere deelnemer die de training met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt een deelname certificaat.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 1 dag. De startdata zijn:

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 160 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Ben je net gestart in de schoenenbranche en zou je graag wat meer zelfvertrouwen willen hebben in de verkoop m.b.t vakkennis? Of werk je al langer in een schoenenwinkel, maar zou je graag je kennis willen opfrissen over o.a. maakwijzen, materialen, pasvorm?
Dan heeft Detex de oplossing voor je, namelijk de eendaagse training basiskennis schoenen.
Deze cursus geeft (nieuwe) medewerkers in de schoenenbranche de essentiële vakkennis die direct toepasbaar is in de verkoop. Je kan de volgende dag bijvoorbeeld uitleggen aan de klant wat de voordelen zijn van een Goodyear gemaakte schoen, maar ook waarom deze maakwijze een bepaalde prijs heeft. Twijfels over leersoorten en hoe te onderhouden? Ook deze onderwerpen worden tijdens de training behandeld.
De kennis die je tijdens deze training zal opdoen, maakt dat je zelfverzekerder over komt bij de klant, waardoor je meer kan verkopen!
De cursisten die deze training hebben gevolgd geven aan dat ze de training zeer praktisch te vinden en de kennis meteen kunnen gebruiken.

“Ik wist niet dat er zoveel maakwijzen zijn van schoenen en begrijp daardoor de verschillen in prijs ook beter!”

“Na 20 jaar in de schoenen dacht ik dat al heel veel kennis had m.b.t. maakwijzen, materialen en pasvorm, maar na deze training is mijn kennisniveau zeker verbeterd, wat zich uit in de verkoop. Ik kan vragen van klanten veel exacter beantwoorden.”

“Voor de training was ik onzeker over welk onderhoud product ik bij welke schoen kon verkopen en hoe ik de verkoop van fournituren het beste kon aanpakken. Doordat ik nu meer materialenkennis heb, gaat mijn fourniturenverkoop veel beter.”

Danielle Mulders

Detex trainer

150

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande opleidingen, modules en workshops zijn aan deze training gerelateerd

Workshops

 • Cross Channel

  Om de juiste keuzes te maken als ondernemer of als shopmanager is het van belang je te verdiepen in het veranderende gedrag van de klant.

 • De Nieuwe verkoper

  Je leert hoe je met een aantal vragen erachter kunt komen waar de klant naar op zoek is.

Modules

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

opleidingen

 • Sportschoen Adviseur

  Sportschoen Adviseur is voor iedereen die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van schoenadvies voor de klant, waarbij het menselijk lichaam en de beoefende sport het uitgangspunt is.

 • Schoen Adviseur

  Schoen Adviseur is de basisopleiding voor mensen die in schoenenbranche werken.

 • Gezond Lopen Adviseur

  Gezond Lopen Adviseur is voor iedereen die zich verder willen verrijken op het gebied van eenvoudige en veel voorkomende voetaandoeningen.

 • Gezond Lopen Specialist

  Gezond Lopen Specialist is voor iedereen die zich verder willen verrijken op het gebied van complexere voetaandoeningen.

Voor werkgevers

In Company training op maat