training Visual Merchandising Specialist – 3 dagen

De training Visual Merchandising Specialist is ontwikkeld voor iedereen die in de fashionbranche werkt en verdieping zoekt binnen dit vakgebied.
In deze training draait het om het stimuleren van verkoop door Visual Merchandising, het creëren van een overzichtelijk winkelbeeld en winkelbeleving.

Inschrijven

De training

Voor wie?

Deze training is geschikt voor (assistent) shopmanagers, floormanagers, VM-verantwoordelijken en verkoopmedewerkers. VM specialist is bij uitstek geschikt voor iedereen die succesvoller wil worden met een winkel en hier meer rendement uit wil halen. Of een overzichtelijke, verleidelijke winkel wil hebben waar de klant graag komt.

Inhoud van detraining

De training duurt 3 dagen.
Elke dag is van 10.00 – 17:00 uur.

Tijdens de training worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Methoden om de beleving van winkelconcepten te analyseren evenals de verkoopsterkte en de zwakke vierkante meters van de winkel.
  • Het uitdragen van de kernwaarden van de winkel; van exterieur – hoe val je op vanaf de straat? – tot en met artikelpresentatie.
  • Het maken van een collectieverdeling op basis van omzetsnelheid, volume van de collectie en koopgedrag.
  • Het verhogen van traffic met Visual Merchandising en het beïnvloeden van koopgedrag met VM-technieken.
  • De functie van zichtlijnen en focuspunten en hoe deze de routing binnen de winkel kunnen ondersteunen. Vervolgens leer je hoe dit toe te passen in de praktijk.
  • Presenteren van de collectie in een bepaalde, duidelijke compositie en aantrekkelijke stijl met praktische aanwijzingen (voor etalage-, display-, tafel- en wandpresentaties).
  • We bespreken verschillende winkelconcepten en de verschillende mogelijkheden tijdens de customer journey.

Doel en diploma

Na het afronden van de opleiding tot Visual Merchandising Specialist weet de cursist alles over het stimuleren van verkoop door Visual Merchandising, het creëren van een overzichtelijk winkelbeeld en winkelbeleving. Iedere deelnemer die de training met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt een deelname certificaat DETEX Visual Merchandising Specialist.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 3 dagen.De startdata zijn:

* Staat er geen passende datum (tussen)? Kies voor inschrijven en selecteer het (lege) veld zonder datum in het inschrijfformulier. Wij houden je op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

* Data onder voorbehoud van voldoende deelnemers

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 575 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch. Inschrijven kan tot uiterlijk 3 kantoordagen voor de startdatum.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

0

Cursisten gingen je voor