Modemarketing | Module Customer Journey

BOOST JE CARRIÈRE IN FASHION, combineer werk met leren.

Wil jij dé Marketing Professional in Fashion worden? Een marketeer waar collega’s niet omheen kunnen? Volg dan de module Customer Journey.
Deze module is één van de vier modules uit de leergang Modemarketing.

Aan de hand van vakprofessionals en samen met mede-cursisten ga je aan de slag met theorie en hands-on opdrachten die ge-ent zijn op het bedrijf waar jij voor werkt.
De nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied komen voorbij. Onderwerpen zoals Customer Journey omnichannel, Touchpoints, Beleving, een Live Case (van/door een fashion retailer) en nog veel meer passeren de revue.

Dit is geen standaard marketingmodule, maar een speciaal op de modebranche gerichte training!

Inschrijven

Opleiding marketing for fashion

De training

Voor wie?

Voor iedereen die zich graag (verder) wilt ontwikkelen als marketingmedewerker binnen de fashion branche.

Je bent bijvoorbeeld werkzaam als:

 • Marketeer
 • Inkoop-/Categorymanager
 • Productmanager
 • Salesmanager retailformule
 • (concept-)manager retail
 • Salesmanager business to business
 • (E-)marketing manager
 • Zelfstandig ondernemer

Inhoud

Tijdens het volgen van de module Customer Journey heb je diverse contactmomenten (lesdagen), waarbij wij je aan de hand van boeiende praktijkvoorbeelden de theorie bijbrengen. Je krijgt verschillende opdrachten die je tijdens deze lessen, of direct in de praktijk (tijdens je werk), kunt uitvoeren.

 • Customer Journey end-to-end en Omnichannel
 • Touchpoints
 • Beleving
 • Technologische ontwikkelingen
 • Live Case (van/door Fashion retailer)

Naast de lessen bieden we ondersteuning via coaching, collegiale-feedback en e-learnings.

Resultaat en Certificaat

Na afronding van deze module kun jij de huidige Customer Journey analyseren en verbeteringen toepassen. Omnichannel, Touchpoints, Beleving en Moments of Truth zijn elementen waarmee jij marketingdoelstellingen een invulling kunt geven in het licht van de marketingstrategie van jouw bedrijf.

Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het erkende Detex-certificaat Modemarketing | Customer Journey.

Docenten | Trainers

Leonieke Makking | Docent en trainer marketing bij Detex OpleidingenLeonieke Makkinga heeft een schat aan (marketing) ervaring in de hospitality sector. Zo heeft zij een grote bijdrage geleverd aan het succes van Grand Hotel Karel V en voor restaurant de Kas in Amsterdam. De laatste jaren brengt zij haar kennis over aan studenten van verschillende HBO’s en werkt(e) ze als zelfstandig marketing strateeg voor diverse opdrachtgevers waaronder Thom Broekman.

Opleidingen: Voor Detex Opleidingen ontwikkelde Leonieke de leergang Mode Marketing. Tevems is Leonie hoofddocent voor deze leergang en zal je haar bij verschillende modules tegenkomen.

“De sleutel tot succes in marketing ligt in het voortdurend leren en aanpassen. (Doe je wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg).

Brigitte Koenen

Brigitte Koenen is de expert in Visual Marketing en Merchandising bij Detex Opleidingen. Met haar brede ervaring in de retailsector, opgedaan als Visual Merchandiser bij toonaangevende merken zoals Cool Cat, InWear en Livera, brengt ze onschatbare kennis naar onze trainingen. Daarnaast speelt ze een cruciale rol in het TMO bachelor onderwijs.

In onze Leergang Mode Marketing neemt Brigitte deelnemers mee in de nieuwste ontwikkelingen binnen Visual Merchandising. De cursus behandelt essentiële onderwerpen zoals Point of Sale (POS) optimalisatie, effectieve winkelinrichting, etalage compositie en content creatie door middel van styleshoots.

Het doel van de Leergang Mode Marketing is om deelnemers te leren hoe ze een succesvolle Visual Merchandising strategie kunnen ontwikkelen en hun medewerkers effectief kunnen aansturen. Of je nu nieuw bent in het vak of je vaardigheden verder wilt ontwikkelen, de expertise van Brigitte Koenen bij Detex Opleidingen biedt je de praktische en strategische kennis die je nodig hebt.

 

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 2 dagen.De startdatum is:

* Staat er geen passende datum (tussen)? Kies voor inschrijven en selecteer het (lege) veld zonder datum in het inschrijfformulier. Wij houden je op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

* Data onder voorbehoud van voldoende deelnemers

Locatie

De lessen worden verzorgd op de prachtige en goed bereikbare campus van Detex/TMO Fashion Business School in Doorn.

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 1.395 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Duur Module

Deze module heeft een doorlooptijd van 4 weken en 2 lesdagen.

Studiebelasting

Lesdagen: 2 dagen | 2 wekelijks | Tijd 9.30 – 17.00 uur
Zelfstudie: 5 uur per week
Opdrachten: 5 uur per week

Niveau | Vrijstelling

De leergang Modemarketing wordt gegeven op HBO niveau. Met het behaalde Detex-certificaat heb je vervolgens de mogelijkheid om met een vrijstelling* voor het vak Marketing door te stromen naar de deeltijd Associate Degree Fashion Business Professional van TMO, waarmee je binnen 1,5 jaar jouw hbo-diploma kunt behalen.
*deze vrijstelling kan alleen worden verleend door de examencommissie van TMO. Daaraan worden vereisten gesteld. Meer informatie over de deeltijd AD TMO volgt spoedig.

Toelatingseisen

Voor het volgen van deze leergang is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel handig dat je al werkzaam bent in de moderetail, zodat je de opgedane kennis en opdrachten direct in de praktijk kunt toepassen.
Wil je vervolgens deelnemen aan de deeltijd AD TMO dan gelden wel specifieke vooropleidingseisen.

COMBINEER JE WERK MET STUDIE

De module Customer Journey heeft 2 lesdagen en je gaat daarnaast aan de slag met zelfstudie en opdrachten. Daarom is deze opleiding goed te combineren met werk.

Modulaire opleiding

De opleiding Modemarketing bestaat uit vier individuele modules, die je afzonderlijk kan volgen. Heb je interesse om ook de andere modules te volgen? Dan is dit uiteraard mogelijk. Voor gedetailleerde informatie verwijzen wij je graag naar de pagina’s van de overige modules:

24

Cursisten gingen je voor