training Textielwarenkennis Specialist

Zowel bij de inkoop als verkoop is vakkennis van groot belang. Het uiterlijk en de eigenschappen van textiel zijn afhankelijk van de grondstoffen, de manier waarop het garen is gemaakt, de manier waarop de stof is gemaakt en hoe de stof is verwerkt. Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant. We gaan in op de garens zoals kettinggaren, inslaggaren, breigaren en de vezels die nodig zijn om garens te maken. Verder bekijken we de constructie van stoffen, naar de manieren om van een garen een stof te maken: zoals weven, breien en non woven. Tenslotte behandelen we ook het veredelen van (grond)stoffen. Veredelen is de vakterm voor bewerkingen ter verbetering van grondstoffen, stoffen of kleding.

Inschrijven


					

De training

Voor wie?

Een training is voor iedereen die al werkzaam is in de branche. Iedere training is gericht op actuele vragen en onderwerpen die in het werk van de deelnemer een rol kunnen spelen. Deze training is een onderdeel van de volledige opleiding Mode Adviseur.

Inhoud van de training

Deze training is een verdieping op het onderdeel Textielwarenkennis. Tijdens de training  krijg je meer kennis over het uiterlijk en de eigenschappen van textiel. Je gaat dieper in op de onderwerpen grondstoffen, garens, constructie van stoffen en de veredeling.

Doel en certificaat

Iedere deelnemer die de training met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt een deelname certificaat.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 3 dagen. De startdata zijn:

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 470 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Ik heb deelgenomen aan de training Textielwarenkennis en vond het heel erg leerzaam. Voor de training had ik nog helemaal geen kennis van stoffen, waardoor het wel veel leerstof was voor drie dagen, maar dat maakte het niet minder interessant. Nu kan ik in het bedrijf van mijn ouders beter klanten te woord staan en uitleggen waarom iets zo is. Wij hadden een leuke groep die heel divers was, er waren zowel groothandelaren, kunstenaars als winkelmedewerkers aanwezig. De trainer was erg enthousiast en wist op een leuke manier de lesstof over te brengen, zij deelde haar ervaringen en was ook erg geïnteresseerd in alle deelnemers.

Charlaine Soester

Sales Knipidee International

1500

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande opleidingen, modules en workshops zijn aan deze training gerelateerd

Workshops

Modules

 • Imago Styling

  Wat is mode nu eigenlijk? Wanneer is iets mode en hoe ontstaat een trend?

 • Assortimentskennis

  Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat.

 • Visual Merchandising

  De module Visual Merchandising richt zich op het zo optimaal mogelijk inrichten van de winkel.

opleidingen

 • Mode Adviseur

  Met de opleiding Mode Adviseur leg je een stevige basis om klanten optimaal te kunnen adviseren.

 • Manager

  De opleiding Mode Manager is bedoeld voor (assistent-)shopmanagers die het beste rendement uit hun winkel en de medewerkers willen halen.

 • Schoen Adviseur

  Schoen Adviseur is de basisopleiding voor mensen die in schoenenbranche werken.

Voor werkgevers

In Company training op maat

Met de training Textielwarenkennis hebben uw medewerkers de juiste basis om uw klanten optimaal te kunnen adviseren. Detex Opleidingen ontwikkelt samen met u een training of workshop waarin we kijken hoe uw medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en professionaliseren.

Er wordt een duurzame, effectieve verandering teweeg gebracht door het vergroten van kennis, het trainen en aanleren van belangrijke vaardigheden en succesvol gedrag.

De duur van een training of workshop is één of meerdere dagen, afhankelijk uw wensen. Onze accountmanagers informeren u graag over de inhoud van de trainingen die het beste bij uw opleidingswens past.

De Detex training was onderdeel van de Schuurman Schoenen Academie. Persoonlijk heb ik aan deze training het meeste gehad. Je krijgt een breder beeld hoe de schoenenbranche van vroeger tot nu is ontwikkeld. De materiaalkennis is een goede aanvulling op wat je al weet. De trainster was erg enthousiast en hield een duidelijk verhaal. Ik vond het heerlijk om lekker aan de slag te gaan met leertjes en stofjes. De ontwikkeling van de schoen gaat veel meer leven. Ik heb nu het gevoel dat ik klanten beter kan adviseren en daar draait het toch allemaal om.

Pasquale Luesink

Verkoop, Schuurman Schoenen