opleiding Sportschoen Adviseur

Actuele productkennis is in de sportbranche zeer essentieel. Ontwikkeling en innovatie wat betreft maakwijze en materialen volgen elkaar in rap tempo op. Als verkoper moet je deze kennis kunnen vertalen naar een op maat gesneden schoenadvies voor de klant, waarbij het menselijk lichaam en de beoefende sport het uitgangspunt is. Inzicht in het commerciële proces is daarbij een absolute must. De opleiding Sportschoen Adviseur bestaat uit de volgende modules:

 • Anatomie en pasvorm
 • Materialen
 • Maakwijze
 • Schoenkennis en advies per sport
 • De Nieuwe Verkoper

Inschrijven


					

De opleiding

Voor wie?

De opleiding Sportschoen Adviseur is voor iedere werknemer die werkzaam is binnen de sportbranche en meer kennis wil op het gebied van sportschoenen, anatomie en pasvorm, materiaalkennis en de klant graag met kennis van zaken wil adviseren bij de aankoop van een paar sportschoenen.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt 3 dagen.

De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld tijdens de cursus:
• Actuele ontwikkelingen op het gebied van Sportschoenen
• Commercieel proces / verkoopvaardigheden
• Materiaal- en schoenkennis
• Hoe winkelt de klant van tegenwoordig
• Anatomie en pasvormeisen

Doel en diploma

Na het afronden van de opleiding Sportschoen Adviseur weet een werknemer alle ins & outs op het gebied van sportschoenen. Denk hierbij onder andere aan pasvorm (anatomie), maakwijzen en materialen. De opleiding sluit af met een examen. Indien het examen met een voldoende wordt afgerond ontvangt de cursist het diploma DETEX Sportschoen Adviseur.

Trainingsdata

Er is nog geen datum gepland. U kunt uw e-mail adres hieronder achterlaten om direct op de hoogte gesteld te worden als het mogelijk is om in te schrijven.

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 418 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Ben je werkzaam in de sportbranche en zou je graag je kennis m.b.t. sportschoenen willen verdiepen? Dan heeft Detex de oplossing voor je, namelijk de cursus Sportschoen Adviseur.
Tijdens deze cursus gaan we in op de actuele ontwikkelingen op het gebied van sportschoenen, maar ook het commerciële proces en de klant van tegenwoordig komen aan bod. Tijdens de verkoop van sportschoenen staan anatomie en de beoefende sport centraal, ook deze onderwerpen worden dus uitgebreid behandeld.
De kennis die je tijdens deze cursus zal opdoen, maakt dat je zelfverzekerder over komt bij de klant, waardoor je uiteindelijk ook meer kan verkopen!

Danielle Mulders

Detex trainer

15

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande trainingen, modules en workshops zijn aan deze opleiding gerelateerd

Trainingen

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Textielwarenkennis Specialist

  Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant.

Modules

 • Textielwarenkennis

  Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt.

 • Assortimentskennis

  Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat.

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

Workshops

 • De Nieuwe verkoper

  Je leert hoe je met een aantal vragen erachter kunt komen waar de klant naar op zoek is.

 • Cross Channel

  Om de juiste keuzes te maken als ondernemer of als shopmanager is het van belang je te verdiepen in het veranderende gedrag van de klant.

Voor werkgevers

In Company opleiding op maat

Wij zijn een leverancier in werkkleding. Wij leveren aan dealers en tussenhandelaren en zij verkopen ons product door naar de daadwerkelijke klant. Wij merkten dat onze dealers en tussenhandelaren te weinig kennis hadden over onze producten. Hierdoor zijn wij in samenwerking met Detex een cursus gaan aanbieden de ‘Tricorp Campus’. De cursus wordt verzorgd door een ervaren Detex trainer in warenkennis en productie. Intern zijn we gestart met twee Pilots om de puntjes nog op de i te zetten. Vervolgens zijn we in maart 2013 gestart met het aanbieden van deze cursus bij onze klanten. De cursus werd heel positief ontvangen en begon gelijk storm te lopen. Nu geven wij maandelijks deze training bij ons in Rijen en gaan we ongeveer 5 keer per jaar bij klanten langs met onze Tricorp Camper en wordt de cursus op locatie van de klant verzorgd. In samenwerking met Detex hebben wij deze cursus kunnen ontwikkelen, nu weten we dat onze dealers en tussenhandelaren hierdoor beter hun klanten te woord kunnen staan en beter klachten kunnen afhandelen.

Robbert Maas

Marketing & Sales, Tricorp