Opleiding Sport Adviseur

Actuele productkennis is in de sportbranche zeer essentieel. Ontwikkeling en innovatie in materiaal en gebruik veranderen in rap tempo. Als verkoper moet je deze kennis kunnen vertalen naar een op maat gesneden advies voor de klant. Inzicht in het commerciële proces is daarbij een absolute must. Daarom gaat Detex Opleidingen de samenwerking aan met Sports Business Center. Binnen deze opleiding wordt de theorie van sportschoenen, sportkleding, buitensportartikelen, racketsport en wintersport behandeld. Elke module start met een theoretisch deel en vindt vervolgens plaats in een showroom van een toonaangevend merk zodat de cursisten meteen kennis kunnen maken met de nieuwste collecties. Training en praktijk worden daarmee effectief aan elkaar gekoppeld.

Inschrijven

De Opleiding

Voor wie?

De opleiding Sport Adviseur is voor iedere werknemer die werkzaam is binnen de sportbranche en meer kennis wil op gebied van sportkleding, materiaalkennis en om de klant op de juiste manier te kunnen adviseren.

Inhoud van deOpleiding

De opleiding duurt 5 dagen.
Elke dag is van 10.00 – 17:00 uur.
Tijdens de lessen worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Technische aspecten van Sportkleding
  • Sportschoenen
  • Wintersporten
  • Racketsporten
  • Buitensportartikelen

Onderdelen van salesvaardigheden die afkomstig zijn uit de Detex salesopleiding ‘De Nieuwe Verkoper’ worden geïntegreerd in de opleiding. Op deze manier wordt er een directe vertaalslag gemaakt van productkennis naar verkoop.

Doel en diploma

Na het afronden van de opleiding Sport Adviseur weet een werknemer alle ins & outs op het gebied van sportkleding. Denk hierbij onder andere aan de grondstoffen, maakwijzen en veredelingen. De opleiding sluit af met een examen. Indien het examen met een voldoende wordt afgerond ontvangt de cursist het diploma DETEX Sport Adviseur.

Trainingsdata

Er is nog geen datum gepland. U kunt uw e-mail adres hieronder achterlaten om direct op de hoogte gesteld te worden als het mogelijk is om in te schrijven.

Locatie

Plesmanstraat 1
3833 LA Leusden

Routebeschrijving en OV

Sports Business Center

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 675 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

7.000

Cursisten gingen je voor