opleiding Sport Adviseur

Actuele productkennis is in de sportbranche zeer essentieel. Ontwikkeling en innovatie in materiaal en gebruik veranderen in rap tempo. Als verkoper moet je deze kennis kunnen vertalen naar een op maat gesneden advies voor de klant. Inzicht in het commerciële proces is daarbij een absolute must. Daarom gaat Detex Opleidingen de samenwerking aan met Sports Business Center. Binnen deze opleiding wordt de theorie van sportschoenen, sportkleding, buitensportartikelen, racketsport en wintersport behandeld. Elke module start met een theoretisch deel en vindt vervolgens plaats in een showroom van een toonaangevend merk zodat de cursisten meteen kennis kunnen maken met de nieuwste collecties. Training en praktijk worden daarmee effectief aan elkaar gekoppeld.

Inschrijven


					

De opleiding

Voor wie?

De opleiding Sport Adviseur is voor iedere werknemer die werkzaam is binnen de sportbranche en meer kennis wil op gebied van sportkleding, materiaalkennis en om de klant op de juiste manier te kunnen adviseren.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt 5 dagen, waarin de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Technische aspecten van Sportkleding
 • Sportschoenen
 • Wintersporten
 • Racketsporten
 • Buitensportartikelen

Onderdelen van salesvaardigheden die afkomstig zijn uit de Detex salesopleiding ‘De Nieuwe Verkoper’ worden geïntegreerd in de opleiding. Op deze manier wordt er een directe vertaalslag gemaakt van productkennis naar verkoop.

Doel en diploma

Na het afronden van de opleiding Sport Adviseur weet een werknemer alle ins & outs op het gebied van sportkleding. Denk hierbij onder andere aan de grondstoffen, maakwijzen en veredelingen. De opleiding sluit af met een examen. Indien het examen met een voldoende wordt afgerond ontvangt de cursist het diploma DETEX Sport Adviseur.

Trainingsdata

Er is nog geen datum gepland. U kunt uw e-mail adres hieronder achterlaten om direct op de hoogte gesteld te worden als het mogelijk is om in te schrijven.

Locatie

Plesmanstraat 1
3833 LA Leusden

Routebeschrijving en OV

Sports Business Center

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 625 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Verkopen is een vak dat de afgelopen jaren door digitalisering en consumentengedrag enorm is veranderd. Wij willen ons winkelpersoneel blijven(d) opleiden en ontwikkelen. Uiteindelijk willen we allemaal dat de klant tevreden de winkel verlaat. Kennis en kunde zijn hierbij bepalend.

Sports Business Center

7000

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande trainingen, modules en workshops zijn aan deze opleiding gerelateerd

Trainingen

 • Jeans Specialist

  Tijdens deze training gaan we in op vooral de technische aspecten van een jeans, zoals spin- en verfmethodes, weeftechnieken, wassingen en veredelingen.

 • Jeans Adviseur

  Tijdens de training Jeans Verkoper leer je alles over de eigenschappen van jeans en hoe je dit kunt vertalen naar voordelen voor de klant.

 • Textielwarenkennis Specialist

  Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant.

Modules

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Imago Styling

  Wat is mode nu eigenlijk? Wanneer is iets mode en hoe ontstaat een trend?

 • Assortimentskennis

  Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat.

Workshops

 • De Nieuwe verkoper

  Je leert hoe je met een aantal vragen erachter kunt komen waar de klant naar op zoek is.

 • Cross Channel

  Om de juiste keuzes te maken als ondernemer of als shopmanager is het van belang je te verdiepen in het veranderende gedrag van de klant.

Voor werkgevers

In Company opleiding op maat

Heeft uw bedrijf de juiste verkoopadviseurs? Met de opleiding Sport Adviseur hebben uw medewerkers de juiste basis om uw klanten optimaal te kunnen adviseren. Detex Opleidingen ontwikkelt samen met u een training of workshop waarin we kijken hoe uw medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en professionaliseren.

Er wordt een duurzame, effectieve verandering teweeg gebracht door het vergroten van kennis, het trainen en aanleren van belangrijke vaardigheden en succesvol gedrag.

De duur van een training of workshop is één of meerdere dagen, afhankelijk uw wensen. Onze accountmanagers informeren u graag over de inhoud van de trainingen die het beste bij uw opleidingswens past.

Wij zijn een leverancier in werkkleding. Wij leveren aan dealers en tussenhandelaren en zij verkopen ons product door naar de daadwerkelijke klant. Wij merkten dat onze dealers en tussenhandelaren te weinig kennis hadden over onze producten. Hierdoor zijn wij in samenwerking met Detex een cursus gaan aanbieden de ‘Tricorp Campus’. De cursus wordt verzorgd door een ervaren Detex trainer in warenkennis en productie. Intern zijn we gestart met twee Pilots om de puntjes nog op de i te zetten. Vervolgens zijn we in maart 2013 gestart met het aanbieden van deze cursus bij onze klanten. De cursus werd heel positief ontvangen en begon gelijk storm te lopen. Nu geven wij maandelijks deze training bij ons in Rijen en gaan we ongeveer 5 keer per jaar bij klanten langs met onze Tricorp Camper en wordt de cursus op locatie van de klant verzorgd. In samenwerking met Detex hebben wij deze cursus kunnen ontwikkelen, nu weten we dat onze dealers en tussenhandelaren hierdoor beter hun klanten te woord kunnen staan en beter klachten kunnen afhandelen.

Robbert Maas

Marketing & Sales, Tricorp