opleiding Sport Adviseur voor TMO-studenten

Deze opleiding is een avondopleiding speciaal voor TMO-studenten.
Binnen de sportbranche is actuele productkennis essentieel. Ontwikkeling en innovatie in materiaal en gebruik veranderen continu. Als verkoper moet je deze kennis kunnen vertalen naar een op maat gesneden advies voor de klant. Inzicht in het commerciële proces is daarbij een absolute must. Binnen deze opleiding wordt onder andere de theorie van sportschoenen, sportkleding, buitensportartikelen, racketsport en wintersport behandeld.

Inschrijven


					

De opleiding

Voor wie?

De opleiding Sport Adviseur is een programma speciaal voor studenten vanaf semester 2, die meer kennis willen op het gebied van sportkleding, materiaalkennis, en om de klant op de juiste manier te kunnen adviseren.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt 5 dagdelen van 17.30 tot 20.30 uur. De volgende onderwerpen worden behandeld:
•Technische aspecten van sportkleding
•Sportschoenen
•Wintersporten
•Racketsporten
•Buitensportartikelen

Naast deze trainingsdagen wordt er zelfstudie verwacht.

Doel en diploma

Na het afronden van de opleiding Sport Adviseur weet je alle ins & outs op het gebied van sportkleding. Denk hierbij onder andere aan de grondstoffen, maakwijzen en veredelingen. De opleiding wordt afgesloten met een examen. Indien het examen met een voldoende wordt afgerond, ontvang je het diploma DETEX Sport Adviseur.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 5 dagen. De startdata zijn:

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 490 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

0

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande trainingen, modules en workshops zijn aan deze opleiding gerelateerd

Trainingen

 • Textielwarenkennis Specialist

  Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant.

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Jeans Adviseur

  Tijdens de training Jeans Verkoper leer je alles over de eigenschappen van jeans en hoe je dit kunt vertalen naar voordelen voor de klant.

Modules

 • Textielwarenkennis

  Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt.

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Assortimentskennis

  Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat.

Workshops

 • Cross Channel

  Om de juiste keuzes te maken als ondernemer of als shopmanager is het van belang je te verdiepen in het veranderende gedrag van de klant.

Voor werkgevers

In Company opleiding op maat

Heeft uw bedrijf de juiste verkoopadviseurs? Detex Opleidingen ontwikkelt samen met u een training of workshop waarin we kijken hoe uw medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en professionaliseren.

Er wordt een duurzame, effectieve verandering teweeg gebracht door het vergroten van kennis, het trainen en aanleren van belangrijke vaardigheden en succesvol gedrag.

De duur van een training of workshop is één of meerdere dagen, afhankelijk uw wensen. Onze accountmanagers informeren u graag over de inhoud van de trainingen die het beste bij uw opleidingswens past.