Opleiding Mode Adviseur

Deze opleiding zal tot nader bericht niet worden gepland in 2023! U kunt uw interesse wel aangeven middels het inschrijfformulier. Wij zullen u berichten zodra hier meer over bekend is.

Als Mode Adviseur weet jij precies welke modetrends er spelen, welke outfit een klant laat stralen en hoe je hem of haar het beste kunt adviseren. Je beheerst de fijne kneepjes van het verkoopvak en hebt oog voor ieder detail: van hoe de winkel en etalage eruit zien tot het belang en gebruik van de juiste stoffen. Daar draai jij je hand niet voor om.

Klinkt dit als jouw droomvak? Volg dan de 5-daagse opleiding tot Mode Adviseur bij Detex Opleidingen!

Inschrijven

De Opleiding

Voor wie?

De opleiding tot Mode Adviseur is geschikt voor iedereen die in de moderetail werkt en succesvoller wil worden in het verkoopvak. Ook als je nog niet werkzaam bent in de moderetail, kun je bij ons terecht. De enige vereisten zijn dat je een passie voor mode hebt en graag met mensen (klanten) werkt.

 

 

 

Inhoud van deOpleiding

De opleiding Mode Adviseur geeft je de noodzakelijke basis om succesvol te zijn in de modebranche en om de klant op de juiste manier te kunnen adviseren. De opleiding bevat daarom meerdere onderdelen die allemaal jouw vaardigheden en kennis uitbreiden. Enkel verstand hebben van stijl, kleur en trends is immers niet genoeg om Mode Adviseur te worden. Het vak omvat nog zoveel meer!

Een trainingsdag is van 10 uur tot 17 uur.
Houd er ook rekening mee dat je ongeveer 40 uur zult moeten investeren in deze opleiding.

Doel en diploma

Na het afronden van de opleiding Mode Adviseur weet je alles over de eigenschappen van kleding en hoe je dit kunt vertalen naar de voordelen voor de klant. Je bent in staat om professioneel advies op maat te geven, je weet hoe je de winkel en etalage het beste vorm kunt geven en je beschikt over de juiste verkoopvaardigheden om meer sales te genereren.

Indien je het examen met een voldoende afrondt, ontvang je het Detex Diploma Mode Adviseur. Mocht je het examen niet halen, dan mag je ‘m uiteraard herkansen. Voor het examen en eventuele herkansing vragen wij wel een extra bedrag. Neem hiervoor contact op met info@detex.nl.

Trainingsdata

Er is nog geen datum gepland. U kunt uw gegevens via het inschrijfformulier achterlaten om direct op de hoogte gesteld te worden als het mogelijk is om in te schrijven.

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 750 p.p. excl. BTW en examen maar incl. lesmateriaal en lunch.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Wat houdt de opleiding Mode Adviseur in?

Met de opleiding tot Mode Adviseur via Detex Opleidingen leg je een stevige basis neer voor een succesvolle carrière in de moderetail. Vanuit deze basis kun je iedere klant op de juiste manier adviseren. En, je leert diverse verkooptechnieken toe te passen. Daarmee zorg je voor directe value-for-money: jouw vaardigheden leiden uiteindelijk tot meer verkopen.

In de opleiding behandelen we daarom 5 essentiële onderdelen om een succesvolle Mode Adviseur te worden: 

  • Visual Merchandising – In deze module leer je alles over het hoe en waarom van een verleidelijke winkel en etalage, waardoor klanten binnen willen komen.
  • Textielwarenkennis – In deze module behandelen we diverse stoffen en textiel met de bijbehorende eigenschappen en kwaliteiten.
  • Assortimentskennis – Kennis van de collectie is essentieel om een klant goed te kunnen adviseren. In deze module verkrijg je meer inzicht in en kennis over onderwerpen als maatsoorten, modelnamen, sluitingen en pasvormen.
  • Trends & Imago Styling – Als Mode Adviseur is het belangrijk dat je kennis hebt van diverse stijlen, kleuren, pasvormen en kledingstukken die passen bij je klant. In deze module leer je professioneel advies op maat geven.
  • De Nieuwe Verkoper, over Sales & Hospitality – Verkopen is een vak apart. Dus: hoe doe je dat eigenlijk? Over welke verkoopvaardigheden en karaktereigenschappen moet je beschikken? In deze module leer alles wat je hierover moet weten!

Wat zijn de voordelen van de opleiding tot Mode Adviseur via Detex Opleidingen?

Detex Opleidingen is de enige officieel erkende opleider van de modebranche. Je weet bij ons dus zeker dat je professioneel opgeleid wordt en de juiste vakkennis krijgt aangeboden. De opleiding tot Mode Adviseur geeft je een complete set aan skills, kennis en vaardigheden die je kunt toepassen in de moderetail.

De voordelen voor jou op een rijtje: 

  • Deskundig en betrouwbaar advies van experts met jarenlange ervaring in de praktijk.
  • Je krijgt een Officieel Detex Diploma Mode Adviseur.
  • Je leert assortimentskennis, visual merchandising, styling, verkooptechnieken en textielwarenkennis te combineren voor een optimale klantbeleving én conversie.

Schrijf je in voor de opleiding tot Mode Adviseur!

Schrijf je gemakkelijk in voor de opleiding tot Mode Adviseur en verzeker jezelf van een plekje voor de eerstvolgende opleiding. Al meer dan 21.000 mensen gingen je voor!

21.000

Cursisten gingen je voor