opleiding Fashion Basics

De E-learning DRSSD Fashion Basics is dé tool om jezelf voor te bereiden op werk in de winkel. In de leeromgeving leer je de basiskennis over consumenten, producten en advisering. In korte tijd leer je de belangrijke basis om aan de slag te kunnen en waarde toe te voegen voor consument, winkeleigenaar of je leidinggevende.

Hoe leer je?

Door middel van een interactieve ‘real life’ leeromgeving die gebruik maakt van magazines (hoofdstukken) met theorie, filmpjes en ‘werkvormen’. Een werkvorm is een interactief leerelement zoals een multiplechoicevraag of een gesprek.

Klik hier voor een preview.

Inschrijven


					

De opleiding

Voor wie?

DRSSD is speciaal ontwikkeld voor beginnende medewerkers in de modebranche, studenten modehandel en iedereen die geïnteresseerd is in een fashion baan.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de E-learning DRSSD Fashion Basics worden o.a. de volgende thema’s behandeld:

 • Werken in de winkel: de plek van de werknemer in de winkel en in het team, de basis hospitality en verkoopvaardigheden.
 • Imago styling: maten-, modellen- en kleurenkennis.
 • Basis textielwarenkennis en assortimentskennis.
 • De nieuwe verkoper: klantgerichtheid, hospitality, kennis klanttypen en klachtafhandeling.

De studieduur is 2 tot 4 uur.

Doel en certificaat

Na het doorlopen van de E-learning kun jezelf het certificaat uitprinten waarmee je kunt aantonen dat je de juiste basiskennis hebt voor een baan op de winkelvloer.

Trainingsdata

Je kunt op elk moment starten met de E-learning. Als je jezelf hebt ingeschreven, ontvang je van ons verdere instructies.

Locatie

Je kunt DRSSD anytime, any place, anywhere doen.
Omdat deze opleiding wordt aangeboden als E-learning, kun je deze op elke computer, tablet of mobiel met een internetverbinding volgen.

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 40 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

Inschrijven

Voor werkgevers en grote groepen gelden andere tarieven. Bekijk de tarieven hier.

Valérie Hermes won dit jaar de TMO Business Battle, een wedstrijd van Detex-zusterbedrijf TMO Fashion Business School waarin aanstormend fashion business talent strijdt om een volledige studiebeurs aan TMO.
Valérie start in 2018 met haar studie aan TMO. We vroegen haar om de fashion basics e-learning DRSSD te doorlopen en haar mening te geven.

De e-learning DRSSD is super leuk om te doen! Het is mega leerzaam en ook een heel leuke manier van leren! Ik zou dit zeker aan alle studenten/starters in de modebranche aanraden omdat je goed wordt voorbereid op bijvoorbeeld je werkervaringstage en je eventuele bijbaan in de modebranche. Zelf werk ik al een aantal jaar in een kledingwinkel dus ik was erg benieuwd naar deze e-learning.
Het leuke vond ik de afwisseling tussen theorie, vraagstelling en tips. De *TIP* maakt het heel leuk en verrassend. Van de verwerkte theorie tussendoor leer je onbewust heel veel. Er worden ook korte gesprekken gevoerd over een probleemstelling en daarna hoe je daarop zou kunnen reageren.
Het allerleukste vond ik het digitaal rondlopen in de winkel. Je loopt virtueel door een winkel heen en je kan klanten écht helpen en adviezen geven. Het is een erg leuke en leerzame leermethode. Je kunt je namelijk goed inleven in gebeurtenissen en hoe je in het echt op de winkelvloer ook zou kunnen reageren. Toen ik een keer het verkeerde antwoord had aangeklikt, gingen ze door met het gesprek waardoor ik er snel achter kwam dat mijn gekozen antwoord toch niet zo handig bleek te zijn..

Schrijf je in en ontdek het zelf!

Valerie Hermes

Winnaar TMO Business Battle #4

50

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande trainingen, modules en workshops zijn aan deze opleiding gerelateerd

Trainingen

 • Basistraining Schoenen

  Als je als verkoper net start in de schoenen is enige basiskennis over schoenen en de verkoop zeer essentieel. Maar ook voor verkopers die al jaren in de schoenenbranche werken, is enige opfrissing van kennis vaak welkom.

 • Jeans Adviseur

  Tijdens de training Jeans Verkoper leer je alles over de eigenschappen van jeans en hoe je dit kunt vertalen naar voordelen voor de klant.

 • Textielwarenkennis Specialist

  Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant.

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Imago Styling

  We behandelen de onderwerpen, kleur, decoratie, materiaal, pasvormen, silhouetbelijning, styling, postuur, persoonlijkheid en kleurtypes.

Modules

 • Textielwarenkennis

  Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt.

 • Assortimentskennis

  Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat.

 • Imago Styling

  Wat is mode nu eigenlijk? Wanneer is iets mode en hoe ontstaat een trend?

 • Visual Merchandising

  De module Visual Merchandising richt zich op het zo optimaal mogelijk inrichten van de winkel.

Workshops

Voor werkgevers

In Company opleiding op maat

DRSSD is een mooi en erg gebruiksvriendelijk systeem. De vragen en trainingsstof zijn divers, interactief en speels. DRSSD is bovendien erg goed afgestemd op de doelgroep. De zintuigen worden goed geprikkeld, het zorgt er voor dat het leerzaam maar ook leuk is. Uniek is dat DRSSD aangepast kan worden op een onderneming of keten wat voor herkenning zorgt. Heel gaaf!
Ik vind het een mooi systeem dat goed afgestemd is op de tijdsgeest én doelgroep!

Sebastiaan Galjaard

Regio adviseur, INretail