opleiding Fashion Basics

De E-learning DRSSD Fashion Basics is dé tool om jezelf voor te bereiden op werk in de winkel. In de leeromgeving leer je de basiskennis over consumenten, producten en advisering. In korte tijd leer je de belangrijke basis om aan de slag te kunnen en waarde toe te voegen voor consument, winkeleigenaar of je leidinggevende.

Hoe leer je?

Door middel van een interactieve ‘real life’ leeromgeving die gebruik maakt van magazines (hoofdstukken) met theorie, filmpjes en ‘werkvormen’. Een werkvorm is een interactief leerelement zoals een multiplechoicevraag of een gesprek.

Klik hier voor een preview.

Inschrijven


					

De opleiding

Voor wie?

DRSSD is speciaal ontwikkeld voor beginnende medewerkers in de modebranche, studenten modehandel en iedereen die geïnteresseerd is in een fashion baan.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de E-learning DRSSD Fashion Basics worden o.a. de volgende thema’s behandeld:

 • Werken in de winkel: de plek van de werknemer in de winkel en in het team, de basis hospitality en verkoopvaardigheden.
 • Imago styling: maten-, modellen- en kleurenkennis.
 • Basis textielwarenkennis en assortimentskennis.
 • De nieuwe verkoper: klantgerichtheid, hospitality, kennis klanttypen en klachtafhandeling.

De studieduur is 2 tot 4 uur.

Doel en certificaat

Na het doorlopen van de E-learning kun jezelf het certificaat uitprinten waarmee je kunt aantonen dat je de juiste basiskennis hebt voor een baan op de winkelvloer.

Trainingsdata

Je kunt op elk moment starten met de E-learning. Als je jezelf hebt ingeschreven, ontvang je van ons verdere instructies.

Locatie

Je kunt DRSSD anytime, any place, anywhere doen.
Omdat deze opleiding wordt aangeboden als E-learning, kun je deze op elke computer, tablet of mobiel met een internetverbinding volgen.

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 40 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

Inschrijven

Voor werkgevers en grote groepen gelden andere tarieven. Bekijk de tarieven hier.

DRSSD is een mooi en erg gebruiksvriendelijk systeem. De vragen en trainingsstof zijn divers, interactief en speels. DRSSD is bovendien erg goed afgestemd op de doelgroep. De zintuigen worden goed geprikkeld, het zorgt er voor dat het leerzaam maar ook leuk is. Uniek is dat DRSSD aangepast kan worden op een onderneming of keten wat voor herkenning zorgt. Heel gaaf!
Ik vind het een mooi systeem dat goed afgestemd is op de tijdsgeest én doelgroep!

Sebastiaan Galjaard

Regio adviseur

50

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande trainingen, modules en workshops zijn aan deze opleiding gerelateerd

Trainingen

 • Basistraining Schoen [NEW]

  Als je als verkoper net start in de schoenen is enige basiskennis over schoenen en de verkoop zeer essentieel. Maar ook voor verkopers die al jaren in de schoenenbranche werken, is enige opfrissing van kennis vaak welkom.

 • Jeans Adviseur

  Tijdens de training Jeans Verkoper leer je alles over de eigenschappen van jeans en hoe je dit kunt vertalen naar voordelen voor de klant.

 • Textielwarenkennis

  Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant.

 • De Nieuwe Verkoper

  Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit.

 • Imago Styling

  We behandelen de onderwerpen, kleur, decoratie, materiaal, pasvormen, silhouetbelijning, styling, postuur, persoonlijkheid en kleurtypes.

Modules

 • Textielwarenkennis

  Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt.

 • Assortimentskennis

  Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat.

 • Imago Styling

  Wat is mode nu eigenlijk? Wanneer is iets mode en hoe ontstaat een trend?

 • Visual Merchandising

  De module Visual Merchandising richt zich op het zo optimaal mogelijk inrichten van de winkel.

Workshops

Voor werkgevers

In Company opleiding op maat