module Textielwarenkennis

Om aan klanten uit te leggen waarom een kledingstuk bijvoorbeeld alleen gestoomd mag worden, moet je weten wat het uiterlijk en de eigenschappen van textiel bepaalt. In de module Textielwarenkennis leer je meer over:

  • Grondstoffen: wat is een natuurlijke of kunstmatige grondstof, wat zijn de gebruikseigenschappen? En hoe kan het dat twee stoffen van dezelfde grondstof door de manier van verwerken totaal verschillende eigenschappen hebben?
  • Garens: wat zijn kettinggaren, inslaggaren, breigaren en welke vezels heb je nodig om garens te maken?
  • Constructie van stoffen: hoe maak je van een garen een stof? Denk aan manieren als weven, breien en nonwoven.
  • Veredeling: de vakterm voor bewerking van grondstoffen, stoffen of kleding om de eigenschappen te verbeteren, bijvoorbeeld door het bedrukken van kleding of een wassing bij spijkerbroeken.

Inschrijven


					

De module

Voor wie?

Een module is voor iedereen die al werkzaam is in de branche. Iedere module is een onderdeel van de volledige opleiding Mode Adviseur. De module Textielwarenkennis is voor iedereen die kennis wil opdoen in dit onderdeel.

Inhoud van de module

Deze module is een verdieping op het onderdeel Textielwarenkennis. Tijdens de training  krijg je meer kennis en inzicht over het uiterlijk en de eigenschappen van textiel. Je gaat dieper in op de onderwerpen grondstoffen, garens, constructie van stoffen en de veredeling.

Doel en certificaat

Iedere deelnemer die de module met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt een deelname certificaat.

Trainingsdata

De opleiding bestaat uit 1 dag. De startdata zijn:

Locatie

Driebergsestraatweg 11
3941 ZW Doorn

Routebeschrijving en OV

Detex opleidingen

Kosten & inschrijving

De kosten zijn € 160 p.p. excl. BTW, incl. lesmateriaal.

Inschrijven

Liever incompany? Vraag een offerte aan: Offerte aanvragen

Ik heb deelgenomen aan de training Textielwarenkennis en vond het heel erg leerzaam. Voor de training had ik nog helemaal geen kennis van stoffen, waardoor het wel veel leerstof was voor drie dagen, maar dat maakte het niet minder interessant. Nu kan ik in het bedrijf van mijn ouders beter klanten te woord staan en uitleggen waarom iets zo is. Wij hadden een leuke groep die heel divers was, er waren zowel groothandelaren, kunstenaars als winkelmedewerkers aanwezig. De trainer was erg enthousiast en wist op een leuke manier de lesstof over te brengen, zij deelde haar ervaringen en was ook erg geïnteresseerd in alle deelnemers.

Charlaine Soester

Sales Knipidee International

350

Cursisten gingen je voor!

Inschrijven

Gerelateerd

Onderstaande opleidingen, trainingen en workshops zijn aan deze module gerelateerd

Textielwarenkennis is onderdeel van de opleidingen Mode Adviseur
Textielwarenkennis is onderdeel van de opleidingen Gezond Lopen Adviseur
Textielwarenkennis is onderdeel van de opleidingen Gezond Lopen Specialist
Textielwarenkennis is onderdeel van de opleidingen Sport Adviseur voor TMO-studenten
Textielwarenkennis is onderdeel van de opleidingen Adobe Photoshop en Illustrator

Voor werkgevers

In Company module op maat

Heeft uw bedrijf de juiste verkoopadviseurs? Met de opleiding Mode Adviseur hebben uw medewerkers de juiste basis om uw klanten optimaal te kunnen adviseren. Detex Opleidingen ontwikkelt samen met u een training of workshop waarin we kijken hoe uw medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen en professionaliseren.

Er wordt een duurzame, effectieve verandering teweeg gebracht door het vergroten van kennis, het trainen en aanleren van belangrijke vaardigheden en succesvol gedrag.

De duur van een training of workshop is één of meerdere dagen, afhankelijk uw wensen. Onze accountmanagers informeren u graag over de inhoud van de trainingen die het beste bij uw opleidingswens past.

Wij zijn een leverancier in werkkleding. Wij leveren aan dealers en tussenhandelaren en zij verkopen ons product door naar de daadwerkelijke klant. Wij merkten dat onze dealers en tussenhandelaren te weinig kennis hadden over onze producten. Hierdoor zijn wij in samenwerking met Detex een cursus gaan aanbieden de ‘Tricorp Campus’. De cursus wordt verzorgd door een ervaren Detex trainer in warenkennis en productie. Intern zijn we gestart met twee Pilots om de puntjes nog op de i te zetten. Vervolgens zijn we in maart 2013 gestart met het aanbieden van deze cursus bij onze klanten. De cursus werd heel positief ontvangen en begon gelijk storm te lopen. Nu geven wij maandelijks deze training bij ons in Rijen en gaan we ongeveer 5 keer per jaar bij klanten langs met onze Tricorp Camper en wordt de cursus op locatie van de klant verzorgd. In samenwerking met Detex hebben wij deze cursus kunnen ontwikkelen, nu weten we dat onze dealers en tussenhandelaren hierdoor beter hun klanten te woord kunnen staan en beter klachten kunnen afhandelen.

Robbert Maas

Marketing & Sales, Tricorp