‘Dit is echt zo’n App waar ik blij van word, heerlijk al die filmpjes en relevante vragen’

Retailgoeroe Harry Bijl (INretail) doorliep onze nieuwe e-learning DRSSD Fashion Basics. In zijn blog vertelt hij over zijn ervaringen in het verleden en hoe DRSSD jou succesvol kan voorbereiden voor werk in de winkel.

Vorige week was ik, sinds lange tijd, weer eens in het winkeltje waar ik ooit mijn werkzame leven startte. Opeens kwam het gevoel weer terug, dat was ik helemaal kwijt. Liever denk ik er ook niet aan terug. Ik vond het te gênant voor woorden, die eerste werkweken. Ik voelde me een lulletje rozenwater.

Mijn werk was superleuk

Vond ik het werk niet leuk? Juist wel! Ik vond mijn werk superleuk, maar de eerste dagen vond ik niks. Waarom niet? Ik wist niets en ze leerden me ook niets. Ik moest het maar een beetje uitzoeken. Hier in Amsterdam zeggen we dan: ‘Soek het ff Lekker zelf uit’. Ik heb het over HIJ mannenmode, wat nu WE is, in 1982 (oeps). Uiteindelijk heb ik veel geleerd, omdat ik een intensief traingingsprogramma van twee jaar heb gevolgd. Je werd klaargestoomd voor een functie als verkoopmanager.

Gek op innovatie

Nu denk je natuurlijk, die Harry is oud en vertelt graag uit de oude doos. Sorry, no way! Er staat innovatiemanager om mijn visitekaartje. Ik kijk dus graag vooruit en zelden terug. Had ik een rotleven? Nee, ik kijk graag naar nieuwe dingen en ben nieuwsgierig naar wat komen gaat. Voor mijn werk bij brancheorganisatie INretail probeer ik dagelijks te ontdekken welke innovaties impact hebben op de branche en de individuele retailers.

Die App DRSSD

Waarom ik dan over mijn eerste werkweken begin? Ken je DRSSD al? Dat is waarom ik erover begin. Ik zou graag zo’n App gebruikt hebben om mijn kennis snel op niveau te brengen. Ik had me veel fouten kunnen besparen en veel klanten blijer de Dijk op kunnen laten gaan. ‘Dat kost geen geld, maar levert direct geld op en zeker goodwill bij de klanten’

Een inkoppertje

Ik kom voor mijn werk bij veel retailers. Ik hoor ze dan altijd zuchten en steunen over ‘kennis op de winkelvloer’, deze App is dus een inkoppertje. In deze speciale leeromgeving leren starters speels alle basis kneepjes van het vak. Je hoeft niet meer te stuntelen, zoals ik dat moest. Geen gênante fouten meer of teleurgestelde klanten omdat jij niet weet hoe het hoort. En ook voor gevorderden is het handig om je kennis en vaardigheden weer op te frissen.

Mijn Zaak. Dat Ben jij.

DRSSD geeft de juiste handvatten om jou als werknemer naar een hoger niveau te tillen.