Detex en Van Kraaij Educatie bundelen hun krachten

In maart 2022 zijn Detex Opleidingen en Van Kraaij Educatie een samenwerking gestart in de vorm van management- en verkooptrainingen die door co-financiering voordeliger zijn.

Over Van Kraaij Educatie

Van Kraaij Educatie ondersteunt personen en organisaties in het realiseren van hun ambities. Dit doen zij door je kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat je kunt worden wie je wilt zijn. Met hun persoonlijke studiebegeleiding, coaching, cursussen en trainingen stimuleren zij je het beste uit jezelf of je organisatie te halen. Van Kraaij Educatie wil het verschil maken en concrete resultaten bereiken.

Managementvaardigheden aanscherpen met Cursus Retail Manager

Deze cursus bestaat uit drie onderdelen die elkaar aanvullen en versterken.

Cursus Retail Manager deel 1: Feedback geven

Met de training Feedback geven krijg je tools aangereikt om jouw medewerkers op een positieve manier aan te spreken op hun gedrag.

Je stuurt een team aan als direct leidinggevende of als meewerkend voorman/vrouw. Je ziet dat medewerkers niet altijd even gemotiveerd zijn of met werkzaamheden bezig zijn die geen prioriteit hebben. Met deze training kun je op een positieve manier het gesprek aangaan en medewerkers versterken in hun ontwikkeling.

Doel

Met deze training krijg je tools aangereikt om jouw medewerkers op een positieve manier aan te spreken op hun gedrag.

Na het afronden van de cursus kun je:

Na afloop van de training heeft de deelnemer inzicht gekregen in hoe je een medewerker in beweging krijgt zonder daarbij in een lange discussies te belanden, hoe je concreet feedback kunt geven zonder interpretaties te doen en heeft de deelnemer 6 handzame stappen meegekregen om theorie naar praktijk om te zetten. De deelnemer heeft geoefend met verschillende gesprekstechnieken en heeft geoefend met zijn eigen casuïstiek.

Beschikbare startdata:

18-05-2022 in Doorn

23-05-2022 in Druten

Aanmelden voor Cursus Retail Manager deel 1

Cursus Retail Manager deel 2: Sales coaching

Met de training Sales coaching leer je verkoopmedewerkers een spiegel voor te houden met betrekking tot hun verkoopstijl zodat zij deze kunnen perfectioneren.

Je stuurt een (verkoop)team aan als direct leidinggevende en/of als meewerkend voorman/vrouw. Je ziet bijvoorbeeld dat medewerkers moeite hebben om het vertrouwen van de klant te winnen en tot een verkoop te komen. Met deze training leer je hoe je, middels coaching, medewerkers effectief in verkoop kunt laten zijn.

Doel

Met deze training leer je hoe je verkoopmedewerkers een spiegel kunt voorhouden met betrekking tot hun wijze van verkopen aan klanten. Waar zitten hun vragen en eventuele blokkades. Je leert coaching  technieken waarmee je verkoopgedrag, en dus verkopen, kunt verbeteren.

Na het afronden van de cursus kun je:

Na afloop van de training heeft de deelnemer inzicht gekregen in wat het verschil is tussen feedback geven en coachen, inzicht gekregen in hoe je gedrag van een medewerker positief kunt veranderen en heeft de deelnemer 6 handzame stappen meegekregen om theorie naar praktijk om te zetten. De deelnemer heeft geoefend met een coachgesprek en heeft geoefend met zijn eigen casuïstiek.

Beschikbare startdata:

07-06-2022 in Doorn

15-06-2022 in Druten

Aanmelden voor Cursus Retail Manager deel 2

Cursus Retail Manager deel 3: Situationeel leiderschap

In de training Situationeel leiderschap leer je in verschillende situaties de best passende leiderschapsstijl toe te passen om zodoende het beoogde resultaat te behalen.

Omdat je steeds terugvalt op jouw voorkeurs leiderschapsstijl ben je niet in alle situaties even effectief. Als je meer, context afhankelijke, stijlen kunt toepassen bereik je als leidinggevende eenvoudiger jouw doelen.

Doel

Je kunt in verschillende situaties de best passende leiderschapsstijl toepassen om zodoende het beoogde resultaat te behalen.

Na het afronden van de cursus kun je:

Na afloop van de training heeft de deelnemer inzicht gekregen in zijn/haar voorkeursstijl van leidinggeven, herkent hij/zij de stijl van de medewerker, is hij/zij in staat om verschillende leiderschapsstijlen, afhankelijk van de taakbekwaamheid van de medewerker, toe te passen. De deelnemer heeft geoefend met zijn/haar eigen casuïstiek.

Beschikbare startdata:

20-06-2022 in Doorn

22-06-2022 in Druten

Aanmelden voor Cursus Retail Manager deel 3

 

Winkelconversie verhogen met Training Verkoop en Hospitality voor de Retail

Na de Training Verkoop en Hospitality kun je verkooptechnieken toepassen waarmee je de kans vergroot op het positief afsluiten van een verkoopmoment.

De klant die in de winkel komt kan grillig zijn en wil zelf “aan het roer” staan. Het succes van een verkoper is, ook in tijden waarop de klant online mogelijkheden heeft, er niet eenvoudiger op geworden. Om een verkoop winnend af te sluiten en daarmee de omzet te verhogen, heb je de juiste mentaliteit, gedegen vakkennis en geschikte verkoopvaardigheden nodig.

In de training Sales & Hospitality staan de verschillende karaktereigenschappen van de verkoper centraal – denk aan eerlijkheid, flexibiliteit en enthousiasme- en de manier om daarmee om te gaan. Maar er is ook aandacht voor de verschillende fasen van het commerciële verkoopproces (on- en off-line) en de mate waarin de verkoper invloed kan uitoefenen op elke fase. De klant verwacht een optimale service, beleving, kennis van zaken, betrokkenheid en interactie, zowel online als offline. Met deze training krijg je inzicht in het gedrag van klanten en kun je daar op de juiste manier op inspelen. Jij staat, samen met de klant, aan het roer!

Doel

Door het kunnen toepassen van verkooptechnieken de kans vergroten op het positief afsluiten van een verkoopmoment.

Resultaat na de training:

  • Zelfinzicht
  • Het verbeteren van jouw verkoopvaardigheden
  • Het kunnen converteren van de klantvraag in een verkoop (korte termijn)
  • Het aangaan van een klantrelatie (lange termijn)

Beschikbare startdata:

08-04-2022 in Druten (vol, incompany)

29-04-2022 in Druten (vol, geen plaats meer beschikbaar)

11-05-2022 in Druten

18-05-2022 in Druten

13-06-2022 in Druten

05-09-2022 in Druten

12-09-2022 in Druten

Aanmelden voor Training Verkoop en Hospitality voor de Retail

 

Co-financiering

Dankzij de subsidieregeling NL Leert Door i.c.m. cofinanciering is het mogelijk deze training zeer voordelig te volgen.  Lees hierover meer via onderstaande informatielink.

Kijk hier voor alle informatie.